Šport

Capriatijeva računa na vrnitev

Melbourne, 16. 01. 2007 12.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanja prva teniška igralka sveta, Američanka Jennifer Capriati, načrtuje vrnitev na teniška igrišča.

Jennifer Capriati se bo vrnila na teniška igrišča
Jennifer Capriati se bo vrnila na teniška igrišča FOTO: Reuters

Nekdanja prva teniška igralka sveta, Američanka Jennifer Capriati, kljub tridesetim letom načrtuje vrnitev na teniška igrišča. Capriatijeva, ki je med drugim osvojila dve odprti prvenstvi Avstralije, je zadnji dve leti izpustila zaradi poškodbe desne rame. "V teh dneh večinoma le uživam, no, vsaj kadar mi ni treba obiskati zdravnika. Še vedno sem na Floridi, skušam se zabavati, ob tem pa tudi vaditi. Želim se vrniti," je za spletno stran WTA dejala Capriatijeva.

Američanka je OP Avstralije dobila v letih 2001 in 2002, leta 2001 pa je bila najboljša tudi na OP Francije. Toda vse od Australian Opna 2005 so jo spremljale poškodbe, tako da ni igrala. Capriatijeva se je sicer v teniško zgodovino vpisala kot najmlajša finalistka turnirja WTA. To ji je uspelo pri komaj 13 letih. Toda kmalu se je povlekla iz tenisa zaradi osebnih težav in težav z mamili. Leta 2001 pa se je vrnila "v stilu" in dobila prvi grand slam sezone, ko je v finalu Melbourna premagala Švicarko Martino Hingis.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.