Šport

Capellova nova pravila

London, 06. 02. 2008 09.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Selektor Fabio Capello je uvedel nova stroga pravila obnašanja v moštvu angleške reprezentance.

Fabio Capello
Fabio Capello FOTO: Reuters

Italijan na klopi angleškega moštva je le potrdil, kar so pričakovali mnogi - v moštvu želi vzpostaviti red in disciplino, po njegovem mnenju ključna elementa za vrhunske rezultate.

Po pisanju Sky News je Fabio Capello že takoj na prvem moštvenem sestanku pred današnjo prijateljsko tekmo Anglije s Švico igralcem predstavil nova pravila. Reprezentanti ne bodo smeli zamujati na treninge, prepovedana je hotelska sobna postrežba, mobilne telefone lahko igralci uporabljajo le v sobah. Vsi igralci se morajo obvezno udeleževati skupnih obedov, prepovedani so kakršnikoli obiski, poleg tega pa bo selektor vse igralce klical le po priimku. Capello pravi, da bodo nova pravila poskrbela za novo mero spoštovanja med igralci.

V Capellovi "vojaški bazi", kot so vse skupaj v šali poimenovali britanski mediji, je vse nared za nov začetek, selektor pa je pripravljen tudi na scenarij, če bo kateri od igralcev prekršil pravila: "Če bo prišlo do tega, bom temeljito preučil zadevo in se nato odločil za nadaljnje korake. Pravzaprav ne vem, zakaj bi igralci kršili pravila. Vsakdo dela napake, vendar če si del skupine, moraš spoštovati red. Zaenkrat sem zelo zadovoljen z odzivom in prepričan sem, da bomo uspešno sodelovali."

Mnogi so Capellu očitali, da ne bo mogel voditi moštva zaradi neznanja angleškega jezika. A je Italijan dokazal, da se hitro uči. Na treningih daje nasvete in z igralci komunicira v angleščini, za medije pa bo, kot pravi, zaenkrat še komuniciral v italijanščini, dokler ne bo prepričan, da ne dela napak. In malce ošvrknil otoške novinarje: "V angleščini bom z vami (mediji, op.p.) govoril šele, ko bom prepričan, da poznam pravi izraz, saj ste zelo dobri v "obračanju" besed."

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

klasik@siol.com
06. 02. 2008 17.52
ta bi moral biti naš selektor
soul@hitri.com
06. 02. 2008 14.32
Kek bi si mogu omislt novo sluzbo
pjerg
06. 02. 2008 12.22
Pravilno, naj se ve kdo je šef! To bi si mogo tud Kek omislit. ;)