Šport

Buntić odhaja k Ademarju

Koper, 26. 01. 2008 11.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
1

Hrvaški rokometaš Denis Buntić po koncu letošnje sezone zapušča vrste Cimos Kopra in odhaja v sloviti Ademar Leon.

Denis Buntić bo v prihodnji sezoni igral za španski Ademar Leon.
Denis Buntić bo v prihodnji sezoni igral za španski Ademar Leon. FOTO: Slavko Kolar

V Kopru so se pred letošnjo sezono pošteno okrepili, želja vodstva kluba pa je, da bi se "kanarčki“ prebili v elitno Ligo prvakov. V kolikor se bo to tudi zgodilo, pa bo moralo vodstvo prvoligaša z Obale tudi globje seči v finančno vrečo, saj bodo kakovostne okrepitve v želji po dobrem rezultatu več kot le nuja.

Dobre predstave nekaterih njihovih igralcev pa opazujejo tudi drugi evropski velikani. Tako so v lanski sezoni za krožnega napadalca Luko Ščurka interes pokazali pri slovitem THW Kielu, a do transferja ni prišlo, v zapiskih rokometnih agentov pa so še nekateri drugi igralci. Najbolj vroč ta hip je Hrvat Denis Buntić, ki na evropskem prvenstvu ne igra za naše južne sosede, kljub vsemu pa njegova kakovost ni sporna in bi bržčas moral zaigrati v četi Lina Červarja. Tega se zavedajo tudi pri španskem Ademar Leonu, zato so se po nam znanih informacijah z desnim zunanjim igralcem dogovorili že o vseh podrobnostih prestopa. Ob tem bo pri Koprčanih nastala vrzel na položaju desnega zunanjega igralca, čeprav klubsko vodstvo že nekaj časa išče zamenjavo zanj.

Vrzel pa naj bi po letošnji tekmovalni sezoni nastala tudi na položaju krožnega napadalca, saj je Luka Ščurek tako rekoč že tik pred prihodom v Celje.

Prihaja Vugrinec?

Renato Vugrinec (s kapo) je velika želja vodstva koprskega Cimosa.
Renato Vugrinec (s kapo) je velika želja vodstva koprskega Cimosa. FOTO: Slavko Kolar

Naši koprski viri trdijo, da je že pred časom klub pokazal velik interes za Ptujčana Renata Vugrinca. Član španskega Portland San Antonia pa je s svojimi predstavami postal tudi tarča številnih bogatih španskih in nemških klubov. Neuradno smo izvedeli, da se je vodstvo prvoligaša z Obale s popularnim Vugijem že pogovarjalo, njegov prihod pa še vedno visi v zraku. Koprčani so se še pred časom zanimali tudi za usluge hrvaškega krožnega napadalca Renata Sulića, a Rečan je kasneje podpisal novo pogodbo s Celjem, s Pivovarno Laško.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blagurana
31. 01. 2010 22.10