Šport

Brzina, Petre Majdič vrlina

Ljubjana, 04. 12. 2007 17.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M. F.
Komentarji
0

Smučarska tekačica Petra Majdič se je po uspehih v finskem Kuusamu na kratko vrnil med svoje najbližje. Jutri potuje v Davos.

"Ni bilo lahko, čeprav je bilo morda po televiziji tako videti," je druženje z novinarji začela najuspešnejša športnica lanske zime Petra Majdič. "Za mano je izjemno težak vikend, recimo, spremljevalna ekipa se je vrnila šele danes zjutraj in to po 48 urah vožnje.

Tekmovalka iz Dola pri Ljubljani že jutri potuje v švicarski Davos.
Tekmovalka iz Dola pri Ljubljani že jutri potuje v švicarski Davos. FOTO: Reuters

Že jutri potujemo naprej, tako da časa za počitek res ni," je hitela z razlaganjem, kot da je v smučini. "Uspeh gre pripisati celotni ekipi, saj smo vsi trdo delali, tudi peto mesto na distanci pa mi ogromno pomeni, saj je to vrhunski rezultat," je razlagala tekmovalka iz Dola pri Ljubljani. Slednja bo tako že to soboto v Davosu tekmovala na 10-kilometrski preizkušnji v klasični tehniki, dan kasneje pa tudi v štafeti, čeprav končna postava še ni znana.

Kljub temu utrujenosti ne pozna, kot pravi sama, bi bila lahko le forma še nekoliko boljša. Prav zato v ruski Ribinsk, ki sledi za Davosom, ne bo potovala in se bo na novoletni Tour de Ski raje pripravljala doma. Finski prireditelji v Kuusamu pa so po njeni tokratni zmagi že obljubili, da bodo ob njenih nadaljnjih dobrih uvrstitvah klanec na sprinterski progi poimenovali prav po Majdičevi.

Petra Majdič je sezono začela z zmago v Kuusamu.
Petra Majdič je sezono začela z zmago v Kuusamu. FOTO: Reuters

Vodja tekaške reprezentance Marko Gracer je ob tem povedal, da celotna slovenska ekipa pridobiva na ugledu z dobrimi uvrstitvami in odločitev slovenskega vodstva, da zagotovi takšno ekipo, kot jo ima, je bila nedvomno pravilna. To potrjujeta tudi dobri uvrstitvi drugih dveh posameznic, saj sta se Katja Višnar in Vesna Fabjan v Kuusamu znova uvrstili med dobitnice točk, ob tem pa napovedali, da bo tako tudi v prihodnje. "Napredka si želimo tudi v moški vrsti in upamo, da bo prišel kmalu," je še dejal Gracer.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.