Šport

Brez težav v drugi krog

New York, 29. 08. 2006 08.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Katarina Srebotnik se je brez težav uvrstila v drugi krog odprtega prvenstva ZDA v New Yorku.

Srebotnikova bo v New Yorku nastopila tudi med dvojicami. Z Rusinjo Dinaro Safino sta osmi nosilki, njuni prvi tekmici pa bosta Slovakinja Jarmila Gajdošova in Avstralka Bryanne Stewart.

Najboljša slovenska teniška igralka, ki je na igriščih Flushing Meadowa 22. nosilka, je v prvem krogu ugnala Japonko Akiko Morigami s 6:2, 6:3. Srebotnikova je Morigamijevi prvič odvzela servis v četrti igri ter nato še v osmi, s čimer je 23. igralka sveta prvi niz dobila s 6:2. V drugem nizu je bil dvoboj izenačen do 2:2, nato je Srebotnikovi uspel break za 4:2, prednosti pa ni izpustila vse do konca srečanja.

Katarino v drugem krogu čaka ruska nasprotnica
Katarino v drugem krogu čaka ruska nasprotnica FOTO: Reuters

Srebotnikovo, trenutno 23. igralko sveta, v drugem krogu čaka Rusinja Jekaterina Bičkova. Prvi krog sta uspešno prestala tudi druga igralka sveta in druga nosilka, Belgijka Justine Henin-Hardenne, ter domači ljubljenec Andy Roddick. Zaradi skorajšnje upokojitve je v središču pozornosti Američan Andre Agassi, ki se je s težavo uvrstil v drugi krog, manj sreče pa je imel tretjepostavljeni Hrvat Ivan Ljubičić.

Andre se poslavlja

V središču medijske pozornosti na prvenstvu je zagotovo Andre Agassi, ki zaključuje svojo kariero. V prvem krogu je po trdem boju izločil Romuna Andreia Pavla.

Andre Agassi je v prvem krogu po maratonskem boju izločil Romuna Andreia Pavla. Agassi je zmagal s 3:1 v nizih, za kar je potreboval kar tri ure in pol. Prvi trije nizi so se končali v podaljšani igri, četrtega pa je Američan dobil s 6:2. V drugem krogu ga čaka Nemec Benjamin Becker, ki je prav tako v štirih nizih izločil Italijana Filippa Volandrija.

Lopez izločil Ljubičića

Za največje presenečenje prvega dne je poskrbel Španec Feliciano Lopez, ki je v treh nizih izločil tretjega nosilca Hrvata Ivana Ljubičiča. "Težko pojasnim, kaj se je zgodilo. Enostavno ni bil moj dan," je po porazu dejal Ljubičić. Od nosilcev so se že v prvem krogu poslovili še 13. nosilec Finec Jarkko Nieminen, 19-postavljeni Slovak Dominik Hrbaty, 24. nosilec Argentinec Jose Acasuso in njegov rojak Juan Ignacio Chela, 31. nosilec.

Roddick brez težav

Odlično je US open začel Američan Andy Roddick, ki bo v sredo slavil 24. rojstni dan. Za zmago nad Francozom Florentom Serrajem je potreboval le uro in 18 minut. Še bolj suvereno se je v drugi krog sprehodila ena od favoritinj Belgijka Justine Henin-Hardenne, ki je s 6:2 in 6:1 premagala Italijanko Mario Eleno Camerin. Napredovali sta tudi Rusinji Svetlana Kuznjecova in Jelena Dementijeva, ki sta se pomerili v finalu leta 2004. Takratna zmagovalka Kuznjecova je s težavo premagala Nemko Sandro Klösel, Dementijeva pa je bila boljša od Američanke Laure Granville. Od nosilk je v prvem krogu zaenkrat obstala le 15-postavljena Nemka Anna-Lena Grönefeld.

- Izid, 1. krog, posameznice:

Katarina Srebotnik (Slo/22) - Akiko Morigami (Jap) 6:2, 6:3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.