Šport

Brata Rodman zapuščata Acroni

Bled, 03. 07. 2007 19.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Jeseniška hokejista David in Marcel Rodman sta podpisala pogodbi z avstrijskim moštvom Vienna Capitals.

Marcel Rodman je povedal, da se z vodstvom Jesenic niso ujeli.
Marcel Rodman je povedal, da se z vodstvom Jesenic niso ujeli. FOTO: POP TV

Ugibanj, kje bosta nastopala brata Rodman v prihajajoči sezoni, ni več. Po Jean-Philippeju Parreju, Tomažu Razingarju in Aronu Foxu, jeseniški hokejski klub Acroni Jesenice zapuščata še Marcel in David Rodman, ki bosta rdeči jeseniški dres zamenjala za rumeni dres Wienne Capitals.

"Na Jesenicah je bila lanska sezona zelo uspešna. Od sredine januarja smo se s prejšnjim vodstvom začeli pogovarjati za naprej, a se nismo nič konkretnega dogovorili. Moram reči, da se nismo ujeli. Z bratom sva nato dobila mamljivo ponudbo z Dunaja, na katero sva se tudi odzvala. Njihova želja je bila, da ta novica pride na dan po 1. juliju," je uvodoma dejal Marcel, starejši od bratov Rodman.

"Novo vodstvo Jesenic je trdilo, da se bo dogovorilo z Dunajem, da bi z bratom še naprej ostala na Jesenicah, a Dunajčani o tem niso hoteli nič slišati. Sam že imam izkušnje iz avstrijske lige, saj sem igral za ekipo Gradca. Vem, da bo Dunaj spet sestavil močno ekipo. Na tem mestu bi se zahvalil vsem akterjem na Jesenicah in navijačem za prejšnjo sezono. Sama sva bila in še naprej ostajava Jeseničana," je še dodal Marcel Rodman.

Vidim da se v igri z Marcelom dobro ujameva in interes je bil, da greva skupaj v paketu. Želim si, da bi odigrala še eno tako uspešno sezono, kot je bila lanska, in da bi bila najina ekipa čim bolj uspešna. David Rodman

Z vodstvom jeseniškega kluba brata Rodman tako nista našla dogovora, nekaj pa so jima na Jesenicah še ostali dolžni; obema po dve plači, Davidu pa še premije izpred dveh let. Na vprašanje, kako bodo gledali navijači Jesenic na njun odhod, je bil starejši Marcel povsem iskren: "Vem, da jim ne bo prav, a naj se postavijo v mojo kožo. Saj to je vendarle moj kruh." Podobno kot Marcel ima tudi David izkušnje iz avstrijske lige, saj je nastopal za ekipo Linza.

V en glas sta tudi zatrdila, da sta se za hokej na Jesenicah ni bati, saj so že prezimili marsikatere odhode. Glede denarja sta bila skrivnostna, Dunaj pa po finančni moči uvrščata v zgornji del avstrijske lige, kjer prevladuje Salzburg. Na Dunaju se bosta pridružila Foxu, od novega trenerja pa je odvisno, ali bo uspešna lanska trojka spet igrala skupaj. Za Wienno Capitals sta podpisala za eno sezono, vrata na Jesenicah, kot zatrjujeta, pa nista zaprla za vedno.

Tako kot starejši brat ima tudi David Rodman že izkušnje z igranjem v avstrijski ligi.
Tako kot starejši brat ima tudi David Rodman že izkušnje z igranjem v avstrijski ligi. FOTO: POP TV

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rosomoh@email.si
04. 07. 2007 11.17
Fanta sta profesionalna športnika in vsak očiteb bi bil krivičen.Sicer pa imate na Jesenicah Jureta Koširja,ki bo napravil red.Upam,da do pričetka sezone vsaj nov trener pride.
m&k
04. 07. 2007 07.46
Denar je sveta vladar, popolnoma razumem oba, sam bi verjetno storil podobno, to je njun kruh, nimamo kaj, če naši klubi nimajo, še dobro da si naše igralce želijo veliki tuji klubi, to je dobro za reprezentanco, ki bo drugo leto igrala spet v elitni skupini.
hot-shot69
03. 07. 2007 20.02
To je res, samo za naslednjo sezono nam res slabo kaže. Pa kriza je še z glavnim pokroviteljem, odkar je v ruskih rokah...nikjer se ne govori samo v železarni je od prihoda Rusov proizvodnja manša za 2000 ton, vse kaže da se bo slab končal vse skupaj tako za jesenice kot mesto kot hokej
yanker007@gmail.com
03. 07. 2007 19.53
Ah kje pa, tam ste mel vedno dobr material. Se bodo našli novi Rodmani...
hot-shot69
03. 07. 2007 19.50
Jeseničani se lahko poslovimo od naslednje sezone...