Šport

Božični selektor Miro

Ljubljana, 05. 12. 2007 16.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
10

Miro Požun je sprejel ponujeno službo na Rokometni zvezi Slovenije, prvi zbor reprezentance pa bo 24. decembra.

Miro Požun je že začel z delom, prvi zbor reprezentance pa bo 24. decembra v Čatežu.
Miro Požun je že začel z delom, prvi zbor reprezentance pa bo 24. decembra v Čatežu. FOTO: POP TV

"To ni bogovska služba, to je tlaka," je v smehu za 24ur.com povedal povratnik na selektorsko mesto Miro Požun. Reprezentante bo prvič zbral na božični večer, 24. decembra, v Čatežu, drugi del priprav bo 28. decembra v Beogradu, kjer bodo na sporedu prve prijateljske tekme pod taktirko nekdanjega člana evropskih klubskih prvakov iz Celja.

"Zaenkrat sta mi od t.i. zvezdnikov prihod potrdila le Jure Natek in Ognjen Backović, želim si še Romana Pungartnika," je pojasnil Požun in ob tem dodal, da še ni imel časa, da bi govoril z vsemi, ki jih želi povabiti k sodelovanju.

Aleš Pajovič je po naših informacijah zavrnil sodelovanje z novim selektorjem.
Aleš Pajovič je po naših informacijah zavrnil sodelovanje z novim selektorjem. FOTO: Slavko Kolar

Kot vse kaže, bo na levem krilu igral Luka Žvižej, saj bo zaradi zamude na priprave, razlog je pokalno tekmovanje, prejel posebni program, o drugih imenih pa Požun zaenkrat ne govori. Po naših informacijah je lani še trener Gorenja prejel odločni "ne" od Aleša Pajoviča, zato je prosil njegova dobra prijatelja Vida Kavtičnika in Marka Oštirja, da ga prepričata v nošenje slovenskega dresa.

Do konca olimpiade

Miro Požun bo na selektorskem stolčku članske reprezentance sedel do konca olimpijskih iger v Pekingu 2008. Kljub zapisom v medijih, da je zaradi nameščanja tekem v Aziji rokomet kot olimpijska disciplina pod vprašajem, pa temu ni več tako. "Poleg dela s člani se bom enkrat tedensko udeležil treningov mladinske in kadetske reprezentance," je pogovor za 24ur.com zaključil Požun.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bad__bull@hotmail.com
06. 12. 2007 14.27
Zakaj ta Debeljak že ne začna pakirati stvari in gre iz RZS?Govori da so se odločili da bo selektor profesionalec.Tudi Kamenica je sedaj prost ko so ga nagnali v Celju in je tudi on lahko profi selektor.Vendar jaz menim da ni stvar taka.Sicer sem velik navijač CPL,če pa je res da je moral oditi tudi po direktivi Celjskega lobija me je pa sram da delujejo v tem klubu taki ljudje.Kasim pa si bo že našel klub,kjer ga bodo cenili.Požun pa naj se raje kopa v Banovcih,kot pa da bo po neuspehu spe govoril da je imel premalo časa,njegov predhodnik pa bo tako ali tako vse kri da ni nič naredil za reprezentanco.
sstok@email.si
06. 12. 2007 10.05
Ne razumem. Najprej mu je delo stresno in mora na dopust ali v penzijo, sedaj pa čez noč in mesec pred prvenstvom prevzame reprezentanco, ki jo mora sestaviti od začetka. Požun osebnostno ni primeren za takšne menjave, po značaju je blag ( eni pravijo očetovski) in pri naših "zvezdnikih" ne bo imel avtoritete. Ne vem če mu je to potrebno. Saj penzija ne more biti tako slaba. Kot ste že eni zapisali je kriva politika in če pogledamo kdo ima v lasti delnice našega soseda z očali je vse jasno.
epsondejan
05. 12. 2007 23.11
Kamenica...ti si naš!!!
mahalo
05. 12. 2007 21.48
,,PANEM ET CIRCENSES,, Debeli - Kruh nam že režeš zdaj bi rad še igre???'
cato@email.si
05. 12. 2007 21.28
Kasim je car in je prow reku ( u braku se nemože biti ako nema ljubavi ) tip ve kaj se dogaja v ozadju tko da g.Debeljak upam da se vam bo stolcek kej kmalu sesedel;)
Enakopraven
05. 12. 2007 21.03
pre(dse)dnik nandertalcev,ki naj bi poznal sport vsaj iz casopisa je debelo zasral slovenski rokomet pred prvenstvom....bog si ne daj da bi ga gdaj zagledale moje oci v zivo.....le cevlje sodi naj kopitar!!! ali gospod predsednik sploh ve ,da je zoga okrogla??? ko ga vidim na TV,me prime ,da moram takoj v WC....nimam besed,eden od sportov ,ki je v sloveniji mocan pa se tega bodo unicile debele riti...vsa cas VAM gospod Kamenicajaz in vsi ,ki poznamo sport imamo spostovanje do vas in klobuk dol...zame ste pravi gentlemen in to ste pokazal tudi s svojo drzo v teh trenutkih....ostale pizdune pa bomo spravili na kolena navijaci... s spostovanjem do vas gospod Kamenica in do slovenskega rokometa...
mahalo
05. 12. 2007 20.04
Za skozlat - politika v športu!?
dam'c
05. 12. 2007 18.22
Riti debele so se spet skup usedla in nardile še eno bedasto potezo. Sramota!!!!
Kilz
05. 12. 2007 17.54
TOOOOOOOOOOOO!!!
Kilz
05. 12. 2007 17.54
TOOOOOOOOOOO!!!!!