Borilni športi

Whytu so se besede maščevale, boksar pozitiven na doping testu

London, 25. 07. 2019 12.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slaba dva meseca sta minila od velikega poraza Anthonyja Joshue, ki ga je njegov boksarski kolega Dillian Whyte pripisal pomanjkanju dopinga. Menil je namreč, da Joshua ni bil pravi, saj si ni mogel pomagati z enakimi sredstvi, kot si je lahko pred ostalimi nastopi v Veliki Britaniji. Očitno pa se mu bodo besede maščevale. Whyte naj bi bil namreč pozitiven na zadnjih dopinških testih, ki so jih pristojni opravili pred borbo z Oscarjem Rivasom.

Boksar Dillian Whyte je pred časom iskal medijsko pozornost tudi s kontroverzno izjavo, ki jo je izrekel v videu, objavljenem na njegovem YouTubovem kanalu. "Veste, zakaj je Joshua izgubil? Izgubil je, ker se je boril v ZDA. Tam obstaja WADA in njena testiranja, kjer Anthony ni mogel koristiti svojega 'soka', to je moj odgovor," je bil ob porazu Anthonyja Joshue oster Whyte. A očitno bo Joshua tisti, ki se bo kot zadnji sladko smejal.

Dillian Whyte je bil leta 2012 že pozitiven na dopinškem testu, takrat so v njegovem vzorcu odkrili sled metilheksanamina.
Dillian Whyte je bil leta 2012 že pozitiven na dopinškem testu, takrat so v njegovem vzorcu odkrili sled metilheksanamina. FOTO: AP
Na novico se je odzval tudi Andy Ruiz, ki je v začetku junija presenetil Anthonyja Joshuo. Mehičan se že pripravlja na povratno borbo in zagotavlja, da se ne namerava boriti na Otoku: "Povratna borba ne bo v Veliki Britaniji, saj bi bil zagotovo žrtev prevare."

Whyte je sicer pred dnevi po zmagi nad Oscarjem Rivasom osvojil začasni naslov težke kategorije po verziji WBC, vendar pa so novice po borbi tiste, ki so ukradle vso pozornost medijev. Britanska antidopinška organizacija (BBBC) je namreč potrdila, da je bil boksarjev vzorec pozitiven na dopinškem testu. Rezultati so bili sicer po poročanju Boxing Scene znani že pred samo borbo, kljub temu pa je bilo srečanje v ringu. Wilder si je sicer z zmago izboril pravico do borbe z Deontayjem Wilderjem, vendar pa se je boksar jamajških korenin veselil prezgodaj, saj borbe zaradi pozitivnih testov najverjetneje ne bo.

Whytov promotor Eddie Hearn se je na dogajanje že odzval, z izjavo je postregel kar na Twitterju. "Zagotovim lahko, da sta bila tako Dillian Whyte kot Oscar Rivas del obsežnega antidopinškega testiranja. Obema borcema sta zeleno luč prižgala tako antidopinška komisija kot britanska antidopinška organizacija," je zapisal Hearn. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bogdajmir
25. 07. 2019 14.51
+3
zato se boji Ruiz povratnega obračuna v Veliki Britaniji - ker je tam strogo testiranje na doping
pokercat912
25. 07. 2019 15.06
+2
bogdajmir
25. 07. 2019 15.19
+2
povratna AJ vs Ruiz ... novembra ali decembra ko bo, kdor zmaga dobi 4 pasove (nazaj)
Admin je Kekec
25. 07. 2019 13.34
+33
Wilder si je sicer z zmago izboril pravico do borbe z Deontayjem Wilderjem,preberite kaj napisete prrj ko objavite..zalost
pokercat912
25. 07. 2019 15.06
+4