Borilni športi

De Fries do rekordne obrambe naslova, borba večera Wiklaczu

Olsztyn, 08. 06. 2024 00.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Ž.K., S.V.
Komentarji
8

Po manj ko mesecu dni se je vrnila najmočnejša poljska organizacija mešanih borilnih veščin. Tokrat se je KSW ustavila v Olsztynu, kjer je v glavni borbi večera naslov prvaka bantamske kategorije uspešno ubranil Jakub Wiklacz. Slednji se je pomeril proti staremu znancu Sebastianu Przybyszu. Pred tem je do rekordne 10. obrambe šampionskega pasu prišel dominantni prvak težke kategorije Phil De Fries. KSW 95 si lahko ogledate v bogatem arhivu na VOYO.

V mešanih borilnih veščinah pogosto spremljamo povratne obračune in v primeru zmag obeh borec trilogije. Le redko dva borca kar štirikrat stopita v kletko, skoraj nikoli pa se ne zgodi, da nasprotnika pomerita kar petkrat. In točno to se je ta konec tedna tudi zgodilo, ko sta si kletko še petič delila Jakub Wiklacz in Sebastian Przybysz

Jakub Wiklacz in Sebastian Przybysz
Jakub Wiklacz in Sebastian Przybysz FOTO: KSW

Prvič sta se borila julija 2017, ko je po soglasni sodniški odločitvi slavil Wiklacz. Povratni obračun je julija 2020 po tehničnem nokavtu v tretji rundi dobil Przybysz, tretjo borbo, ki je bila prva v njuni seriji za naslov prvaka pa je decembra 2022 po deljeni sodniški odločitvi dobil Wiklacz. 

A ker je v KSW-jevi bantamski kategoriji hitro zmanjkalo izzivalcev, sta se septembra lani stara znanca pomerila še četrtič. Čeprav je vse kazalo na zmago Wiklacza, si je prvak ob koncu četrte runde privoščil hudo napako, zaradi katere je sledila redka tehnična sodniška odločitev, po kateri se je borba končala brez zmagovalca. 

Wiklacz je tako ohranil šampionski pas in ga marca tudi prvič uspešno obranil, Przybysz pa je počakal na novo priložnost, da znova postane prvak KSW-jeve bantamske kategorije, ki pa je ni izkoristil.

Rahlo načet Wiklacz ga je v drugi rundi uspaval, za kar je moral sodnik prekiniti dvoboj, zmaga pa je romala v roke 27-letniku.

Jakub Wiklacz
Jakub Wiklacz FOTO: KSW

Po skoraj letu dni je KSW-jev šampionski pas branil najdlje vladajoči prvak poljske organizacije Phil De Fries. Visokorasli Anglež je v Olsztynu že 10. branil naslov prvaka, z zmago pa je podrl KSW-jev rekord za največ obramb naslova prvaka v zgodovini poljske organizacije. De Fries je premagal praktično že vse borce KSW, zato so mu novega izzivalca poiskali izven organizacije. 

Phil De Fries
Phil De Fries FOTO: KSW

Pri KSW-ju so mu tako pripeljali izkušenega Brazilca Augusta Sakaia, ki se je boril v največjih svetovnih organizacijah, kot sta Bellator in UFC. Nazadnje se je meril prav pod okriljem slednje in zabeležil pet zmag ter štiri poraze. 

Po zmagi na debiju nad nekdanjim prvakom Andreijem Arlovskim je premagal še Marcina Tyburo in Blagoy Ivanova, potem pa je izgubil proti Alistairju Overeemu, Jairzinhu Rozenstruiku, Taiu Tuivasu ter Sergheiu Spivacu, za konec pa je februarja lani premagal Don'Taleja Mayesa

Sakai je poznan predvsem kot dober borec v stoje, a ob tem ne gre prezreti dejstva, da v profesionalnih borbah še ni zabeležil poraza s podreditvijo.

Tokratna borba je bila precej neatraktivna, nekateri gledalci pa so jo pospremili tudi z žvižgi, za kar se jim je Anglež po zmagi tudi opravičil. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

De Fries bo po novi zmagi skoraj zagotovo konec leta naslov prvaka branil proti številki ena na lestvici izzivalcev KSW-jeve težke kategorije Darku Stošiću, ki je v Beogradu na FNC 17 premagal Slovenskega Rockya Mirana Fabjana.

Seznam vseh borb, ki jih lahko gledate na VOYO:

Bantamska kategorija: Jakub Wiklacz – Sebastian Przybysz (borba za naslov prvaka) (podreditev v drugi rundi)

Težka kategorija: Phil De Fries – Augusto Sakai (borba za naslov prvaka) (soglasna sodniška odločitev)

Lahka kategorija: Roman Szymanski – Marcin Held (soglasna sodniška odločitev)

Velterska kategorija: Brian Hooi  – Tymoteusz Lopaczyk (soglasna sodniška odločitev)

Velterska kategorija: Adrian Zielinski – Oskar Szczepaniak (soglasna sodniška odločitev)

Bantamska kategorija: Patryk Surdyn – Shamad Erzunakaev (soglasna sodniška odločitev)

Srednja kategorija: Krystian Bielski – Borys Dzikowski (deljena sodniška odločitev)

Poltežka kategorija: Michal Dreczkowski – Stevan Jarić (tehnični nokavt v prvi rundi)

Velterska kategorija: Dawid Kuczmarski – Morgann Gbolou (podreditev v prvi rundi)

KW 95: Wiklacz vs Przybysz 5
  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Miran1960
09. 06. 2024 16.54
Kaj propagirate te debilitete na kub. Ta primitivizem denarno podpirajo bogatuni, ki so že vsega naveličani
Miran1960
09. 06. 2024 15.53
debiliteta na kub, in ta primitivizem nam vsiljujete. očitno je da se za gladiatorstvo vrti dnar
dinozaver79
08. 06. 2024 09.23
-1
Dobra borba vecera
Rožice so zacvetele
04. 06. 2024 17.55
+5
Živalski svet v nadaljevanju?
DuhSaSjekirom
07. 06. 2024 15.51
-4
Ali pa negativna samoprojekcija. Zensk ponavadi ne moti. Moti pa tiste moske ki skrivaj v sebi, vcasih tudi lazejo sami sebi - si zelijo bit formidabilen bojevnik ampak zaradi strahu ali nesposobnosti in lenobe nikoli niste probali, zato projecirate sovraznost in omalovazujete.
vrtnar _
07. 06. 2024 20.40
to je sin od Tereze Orlovski, ki ga je v 80.letihlekla v nedogled😋
vrtnar _
07. 06. 2024 20.40
Richy-1260
07. 06. 2024 21.15
-2
Po nickname-u sodeč si eden tistih, ki misli,da je najvarnejše mesto na svetu v udobju kavča in čipsa, morda dolgočasne službe v topli pisarni za stolom in dviganje telefonov in pisanje mailov rožica, ane?