Borilni športi

Harris v spopad z Overeemom s petimi kilogrami 'prednosti'

Jacksonville, 16. 05. 2020 10.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Borilno organizacijo UFC v nedeljo zjutraj po slovenskem času čaka že tretji dogodek v osmih dneh, tokrat pa se bosta v floridskem Jacksonvillu spopadla "težkaša" Nizozemec Alistair Overeem in Američan Walt Harris. Prenos se bo na VOYO začel ob 3. uri zjutraj.

Alistair Overeem in Walt Harris sta v petek zjutraj opravila s tehtanjem pred dvobojem v Jacksonvillu, ki je po hitrem postopku postal športno prizorišče globalne ravni. Organizacija UFC je ob prekinitvi večine športnih tekmovanj tu uspešno izpeljala že dva dogodka, tokratni Fight Night pa bo povsem v znamenju obračuna v težki kategoriji. Overeem je na tehtanju dosegel 115 kilogramov, Harris pa bo začel s kar petimi kilogrami več (120 kg).

Dvorana VyStar Veterans Memorial Arena bo v soboto zvečer po ameriškem oziroma nedeljo zjutraj po slovenskem času spet prazna, oba "težkaša", Overeem je od borcev v težki kategoriji po ocenah medijske hiše ESPN na desetem mestu v kategoriji, pa se bosta z zmago poskušala približati vrhu in morebitnemu dvoboju za šampionski pas. Še posebej motiviran bo Harris, ki bi se moral z Overeemom udariti že decembra, a se je umaknil zaradi smrti pastorke, ki so jo novembra našli umorjeno.

Klik na zgornjo fotografijo vas popelje na VOYO.
Klik na zgornjo fotografijo vas popelje na VOYO. FOTO:

Oleinik 'padel' po 12 sekundah
Nizozemec Overeem (45-18, 1 NC) velja za enega najboljših v težki kategoriji UFC vseh časov, gre seveda za nekdanjega prvaka Strikeforcea in Dreama, leta 2010 pa je osvojil naslov na veliki nagradi K-1. Naslov v težki kategoriji UFC se Overeemu sicer še izmika. 39-letnega borca je lani decembra po dveh zmagah štiri sekunde pred koncem dvoboja nokavtiral Jairzinho Rozenstruik, ko je bil Nizozemec sicer boljši nasprotnik.

Overeem bo lovil 46. zmago v karieri, medtem ko bo Harris poskušal podaljšati niz štirih zmag, zadnji si je zagotovil po 50 sekundah oziroma še hitreje. 36-letnik in nekdanji košarkar alabamske univerze Jacksonville State je tudi po rodu iz Alabame, družinska tragedija pa je njegovo kariero v UFC prekinila ravno v trenutku, ko je začel nizati dobre predstave. Julija 2019 je denimo po 12 sekundah v San Antoniu nokavtiral Alekseja Oleinika.

Vodstvo tekmovanja je sicer tudi potrdilo, da se Mike Davis ne bo pomeril z Gigo Čikadzejem, razlog pa da so "zapleti z izgubljanjem teže, ki niso povezani s covid-19". Čikadze se bo tako udaril z Irwinom Rivero, ki se jutranjega tehtanja ni udeležil, saj je še čakal na zeleno luč zdravniške službe po testiranju na novi koronavirus. 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.