Borilni športi

VFN bo jubilej obeležila s prvo borbo za naslov prvaka

Celje, 09. 10. 2024 13.00 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
0

Slovenska organizacija mešanih borilnih veščin Valhalla Fight Night se vrača v celjsko dvorano Golovec, kjer bo potekal jubilejni dogodek VFN 10. Borilni spektakel ne bo poseben le zaradi okrogle številke, temveč tudi zato, ker bo prvi v zgodovini mlade organizacije, na katerem bo potekala borba za naslov prvaka. Zanj se bosta pomerila neporaženi slovenski borec Jan Berus in izkušeni srbski nasprotnik Luka Lakić.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Deseti spektakel VFN v celjski dvorani Golovec
    02:21
    Iz 24UR: Deseti spektakel VFN v celjski dvorani Golovec
  • Nejc Preložnik o VFN 10 in sodelovanju z VOYO
    02:35
    Nejc Preložnik o VFN 10 in sodelovanju z VOYO
  • Jan Berus pred VFN 10 o borbi za šampionski pas
    02:42
    Jan Berus pred VFN 10 o borbi za šampionski pas

Valhalla Fight Night bo po petih letih delovanja, v katerih je potekalo kar 14 dogodkov, prvič okronala prvaka. Prvič po decembru 2022 se bo hitro rastoča slovenska organizacija vrnila v celjsko dvorano Golovec, kjer smo nazadnje na slovenskih tleh na delu videli aktualnega prvaka evropskega PFL turnirja Jakoba Nedoha

Jakob Nedoh je decembra 2022 v VFN-ovi kletki premagal Ezequiela Silvina.
Jakob Nedoh je decembra 2022 v VFN-ovi kletki premagal Ezequiela Silvina. FOTO: Jure Gasparič

Tako kot se je pod okriljem VFN-a pomeril trenutno najuspešnejši slovenski MMA borec, je lani pod okriljem slovenske organizacije meril tudi najbolj 'vroč' slovenski borec Miran Fabjan, ki je z dvema zmagama pod okriljem slovenske organizacije poskrbel za karierni preporod in hitro postal ena izmed največjih zvezd borilnih veščin na Balkanu.

Miran Fabjan
Miran Fabjan FOTO: Jure Gasparič

Na VFN 10 pa bo na delu znova eden najbolj obetavnih slovenskih borcev Jan Berus, ki se bo imel priložnost zapisati v zgodovino VFN-a, saj lahko postane prvi prvak mlade slovenske organizacije. 22-letnik se je pod okriljem Valhalle še lani boril kot amaterski borec in osvojil premierni amaterski turnir v srednji kategoriji. Lanskega oktobra pa je Berus prestopil med, kjer po štirih borbah poraza še ne pozna, z vsemi štirimi nasprotniki pa je opravil že v prvi rundi. Tokrat Berusa čaka verjetno najtežje delo v karieri, saj bo moral za osvojitev šampionskega naslova Berus premagati Luko Lakića, ki je prav tako v nizu štirih zaporednih zmag. Med borcema je bilo vroče že na novinarski konferenci ob predstavitvi borilnega spektakla na Celjskem gradu, kjer je imel srbski borec Slovencu veliko za povedati, za konec pa ga je tudi odrinil, a mladega Dolenjca to ni vrglo s tira.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Drugič letos bo v Valhallino kletko stopil stari znanec Valhalle Anže Vujčič, ki se je prav tako kot Berus pod okriljem Valhalle boril še kot amater, maja letos pa je na VFN 9 v domačem Mariboru vknjižil prvo profesionalno zmago. Drugo bo starejši izmed bratov Vujčič lovil proti 26-letnemu Srbu Vuku Lekiću, ki je v dveh dosedanjih profesionalnih borbah zabeležil zmago in poraz.

Anže Vujčič bo lovil drugo profesionalno zmago.
Anže Vujčič bo lovil drugo profesionalno zmago. FOTO: Jure Gasparič

Po uspehu na VFN 9 bo drugo zaporedno zmago v kratkem času iskal tudi Rok Krušič, ki se je po nekajletnem premoru odločen prebiti med najboljše borce v regiji. 25-letnega Ljubljančana v Celju čaka vse prej kot lahko delo, saj mu bo nasproti stal Nikola Đurđev, ki se je nazadnje julija boril pod okriljem hrvaške organizacije FNC in navdušil s hitro zmago s podreditvijo. Srbski borec je, kot kaže, specialist za tovrstne zaključke, saj je kar štiri izmed petih profesionalnih zmag dosegel s podreditvijo.

Roka Krušiča po Andreju Stojanovskemu čaka borba z Nikolo Đurđevom.
Roka Krušiča po Andreju Stojanovskemu čaka borba z Nikolo Đurđevom. FOTO: Robi Valenti

V Valhallino kletko se po skoraj letu dni vrača Nezir Seferović, ki bo tokrat debitiral med profesionalci. Za slovenskega borca, ki živi in trenira v Avstriji, bo to četrta borba pod okriljem slovenske organizacije, med profesionalci pa ga bo pozdravil 29-letni Hrvat Gaj Rukavina, ki se vrača po petletnem premoru, saj njegova edina profesionalna borba in zmaga sega v oktober 2019.

Nezir Seferović je stari znanec VFN-a.
Nezir Seferović je stari znanec VFN-a. FOTO: LR Photography

Veliko obeta tudi obračun Tima Kališnika in Nika Martana. Oba borca sta se pod okriljem Valhalle merila še kot amaterja, Kališnik pa je nato maja vskočil kot pozna zamenjava in v profesionalnem debiju kljub porazu navdušil s predstavo proti Ibrahimu Šabaniju. Tako kot Kališnik je s svojimi predstavami v VFN-ovi kletki tudi že navdušil Martan, ki je na lanskem dogodku VFN Vikings 3 poskrbel za enega izmed nokavtov leta.

Ibrahim Šabani in Tim Kališnik
Ibrahim Šabani in Tim Kališnik FOTO: Robi Valenti

Med profesionalci bo debitiral tudi obetavni borec iz Bosne in Hercegovine Ramiz Lupić, ki je februarja osvojilVFN-ov amaterski turnir in se odločil, da se povzpne stopničko višje. Lupiću bo nasproti stal še en izkušeni amaterski borec, ki bo prvič nadel profesionalne rokavice, in sicer Dalibor Dragojević, ki se bo hkrati tudi prvič boril pod okriljem slovenske organizacije.

Tako kot vselej bodo Valhallino občinstvo ogreli amaterski borci, ki bodo poskrbeli za uvod v borilni spektakel. Franco Jerković se bo šestič meril v Valhallini kletki, v kateri je do sedaj zabeležil tri zmage in dva poraza. Tokrat mu bo nasproti stal neugodni avstrijski borec Ismail Altukaev. Kot aktualni prvak VFN-ovega amaterskega turnirja v lahki kategoriji se bo v kletko vrnil Islam Masaev, ki se bo pomeril z Urošom Mitićom, borcem, ki so ga ljubitelji mešanih borilnih veščin lahko spoznali v prvi sezoni borilnega resničnostnega šova Fight of Nations. Veliko pozornosti bo požel tudi obračun po posebnih pravilih (dovoljena bo samo borba v stoje) Mihe Šenekarja bolj poznanega pod vzdevkom Frenkie ter izkušenega kikbokserja Blaža Potočnika.

Seznam vseh borb, ki si jih boste lahko ogledali na VOYO:

Velterska kategorija: Jan Berus – Luka Lakić (za naslov prvaka)

Dogovorjena teža (80 kilogramov): Anže Vujčić – Vuk Lekić

Dogovorjena teža (63 kilogramov): Rok Krušič – Nikola Đurđev

Peresna kategorija: Nezir Seferović – Gaj Rukavina

Lahka kategorija: Tim Kališnik – Niko Martan

Velterska kategorija: Ramiz Lupić – Dalibor Dragojević

Lahka kategorija: Franco Jerković – Ismail Altukaev

Peresna kategorija: Islam Masaev – Uroš Mitić

Težka kategorija: Miha Šenekar – Blaž Potočnik

Na VFN 10 bo prvič v zgodovini organizacije potekala borba za naslov prvaka.
Na VFN 10 bo prvič v zgodovini organizacije potekala borba za naslov prvaka. FOTO: Robi Valenti

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.