Borilni športi

UFC v Jacksonvillu: Američan bolje začel, nadaljevanje povsem v znaku Brazilca

New York, 14. 05. 2020 09.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Le nekaj dni po spektakularnem UFC 249 je organizacija za borbe po pravilih mešanih borilnih veščin v Jacksonvillu izvedla nov dogodek. Na UFC Fight Night sta se v glavni borbi večera, pred praznimi tribunami seveda, udarila nekdanja izzivalca za naslov prvaka v poltežki kategoriji Anthony Smith in Glover Teixeira. Brazilec Teixeira je podpisal zmago po prekinitvi v peti rundi. Vse borbe si lahko v vsakem trenutku ogledate na VOYO.

Anthony Smith
Anthony Smith FOTO: AP

Zaradi pandemije koronavirusa je bil tudi tokratni UFC spektakel organiziran brez prisotnosti gledalcev, a tudi brez njih je bilo v oktagonu zelo zanimivo in pestro. Brazilec Glover Teixeira je v poltežki kategoriji v osrednji borbi večera v Jacksonvillu slavil nad Američanom Anthonyjem Smithom po prekinitvi v peti rundi. Američan, ki je devet let mlajši od Brazilca, je sicer veljal na stavnicah za favorita dvoboja. Smith je sicer bolje odprl dvoboj, dobil tudi uvodno rundo, toda v nadaljevanju borbe je bil prav on tisti, ki je večinoma prejemal udarce nasprotnika. Teixera je bil v nadaljevanju dominanten in v peti rundi je sodnik upravičeno predčasno končal dvoboj, saj je bil 31-letni Američan v povsem izgubljenem položaju. Brazilec je zasluženo dvignil šampionski pas ob razglasitvi zmagovalca. Za 40-letnega borca je to četrta zaporedna zmaga.

V preostalih dvobojih v Jacksonvillu je Ben Rothwell po sodniški odločitvi premagal Ovinceja Saint Preuxa, podobno tudi Ricky Simon izzivalca Raya Borba. Po enotni sodniški odločitvi je Andrei Arlovski slavil proti Philipeju Linsu.

Vse borbe spektakularnega borilnega večera, tako kot tudi pretekle dogodke, si lahko v vsakem trenutku zavrtite na VOYO.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Malo_sutra
14. 05. 2020 12.09
+0
Neki kulturni fanti.
anonimnez666
14. 05. 2020 10.13
+12
Smith ni devet let starejši od Teixerje, ampak obratno.