Borilni športi

Slovaška ali Češka, Vojčak ali Martinek?

Glivice, 17. 10. 2024 18.45 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ena največjih evropskih organizacij mešanih borilnih veščin KSW se to soboto ustavlja v Glivicah, kjer bo potekal borilni spektakel z zaporedno številko 99. Dogodek poln čeških borcev bo naslovil slovaški orjak Štefan Vojčak, ki se bo v glavni borbi večera pomeril proti izkušenemu Čehu Michalu Martineku. KSW 99 si boste lahko v soboto ob 19.00 živo ogledali na VOYO.

Zadnji z dvomestno številko označeni KSW-jev borilni spektakel bo poln čeških borcev, ki bi se morali po prvotnih načrtih pomeriti v domači Ostravi, a jim je domač dogodek splaval po vodi. In to skoraj dobesedno, saj so tamkajšnjo pokrajino Šlezijo prizadele poplave in poljska organizacija je dogodek prestavila v poljske Glivice.

KSW 99

Kljub prestavitvi dogodka iz Češke na Poljsko, se bo na KSW 99 pomerilo kar osem čeških borcev, a nihče bolj znan kot Michal Martinek, ki bo petič v karieri stopil v KSW-jevo kletko. Nekdanji prvak češke organizacije Oktagon, v kateri se je pred časom meril tudi slovenski borec Tadej Dajčman, je bolje poznan po vzdevku 'Črnobradec' in je pod okriljem poljske organizacij zabeležil dve zmagi in dva poraza, pred skoraj natanko letom dni ga je kot zadnji premagal (ponovni) izzivalec za naslov prvaka KSW-jeve težke kategorije Darko Stošić. Srbski borec, ki se bo čez nekaj manj kot mesec dni znova pomeril z dominantnim prvakom Philom De Friesom, je za Martinekom premagal tudi drugega borca tokratne glavne borbe večera Štefana Vojčaka, za katerega je bil to sploh prvi in zaenkrat edini poraz v profesionalni karieri. Ali bo tako tudi ostalo pa si lahko v soboto od 19.00 dalje ogledate na VOYO.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam vseh borb, ki si jih boste lahko ogledali na VOYO:

Težka kategorija: Štefan Vojčak – Michal Martinek

Velterska kategorija: Matuš Juraček – Kacper Koziorzeski

Poltežka kategorija: Maciej Rožanski – Vojtech Garba

Dogovorjena teža (80 kilogramov): Adam Niedžwiedž – Viktor Červinsky

Peresna kategorija: Wojciech Kazieczko – Josef Štummer

Poltežka kategorija: Vasil Ducar – Bartosz Kurek

Ženska bantamska kategorija: Hanka Gelnarova – Dominik Steczkowska

Dogovorjena teža (68,5 kilogramov): Michal Sobiech – Karol Kutyla

Bantamska kategorija: Tobiasz Le – Matej Val

KSW 99

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.