Borilni športi

Po borbi z jezo in razočaranjem končno občutila ponos

Ljubljana, 24. 08. 2024 21.00 | Posodobljeno pred 24 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Letošnje poletje, ki ga je slovenska judoistka Kaja Kajzer pričakala z visokimi olimpijskimi pričakovanji, se za 24-letnico ni izteklo po načrtih. Iz olimpijskih iger je izpadla že po uvodnem dvoboju, sledil je začasen odmik od javnosti, zdaj pa je oglasila preko družbenih omrežij: "Zelo sem ponosna nase!"

Kaja Kajzer in Timna Nelson Levy
Kaja Kajzer in Timna Nelson Levy FOTO: Anže Malovrh STA

Kaja Kajzer je imela na olimpijskih igrah izjemno zahteven žreb in v prvem krogu izpadla proti stari znanki, Izraelki Timni Nelson Levy. "Seveda se sekiram. Nisem vedela, kaj se je zgodilo, nisem videla, da izgubljam. Tudi trener ni reagiral, bil je miren," je takrat povedala 24-letnica, ki je kasneje preko Instagrama sporočila, da se zaradi negativnih komentarjev in sporočil začasno odjavlja iz vseh družbenih omrežij.

Od njenega poraza v Parizu je minil slab mesec, slovenska športnica pa se je zdaj vrnila na Instagram in se ob fotografiji, na kateri je odeta v slovensko zastavo, izpovedala pred celim svetom. "Olimpijske igre. Sanje vsakega športnika. Na njih sem nastopila drugič. Cilj in želja je bila medalja. Po končanem nastopu pa šok, praznina, nemoč, sram, jeza, razočaranje. Neizpolnjene, podrte sanje. Ampak ... Zelo sem ponosna nase! Zakaj? Le sama dobro vem, čez kaj vse sem šla. Koliko preizkušenj in ovir me je čakalo na poti. Kolikokrat sem skoraj vrgla puško v koruzo. In marsikdo bi jo. Tudi jaz bi jo, če ne bi imela ob sebi tako močne podpore. Velikokrat sem se spraševala, zakaj. Zakaj ravno jaz? Tega si ne zaslužim! Usoda včasih izbira čudne poti, ki jih ne moremo razumeti. Prepričana pa sem, da bo moje trdo delo, disciplina, odrekanje in žrtvovanje enkrat nekje poplačano! Neizmerno sem hvaležna za vso vašo podporo, vsako lepo besedo, željo, čestitko. Ponosna sem, da zastopam barve Slovenije," je zapisala mlada slovenska judoistka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ahtalajf
25. 08. 2024 10.51
Jaz nikoli ne bi bral komentarjev o sebi, ker bi mi jih itak namenjali tisti, ki ne bi imeli pojma, kaj počnem in kako. Če pa to bereš in nimaš še debele kože zraven, ja potem si pa po malem tudi sam kriv za posledice, a ne.
iziizi
24. 08. 2024 21.33
+0
Vse čestitke
SlobodaNE
24. 08. 2024 21.18
-6
Tok se nosimo s temi športniki kar je tudi prav, ampak mi smo najbolj nezaželjen narod v EU po eurostatu
VladaPada
24. 08. 2024 21.32
-1
SlobodaNE
24. 08. 2024 21.44
-4