Borilni športi

Petrič bo sredi novembra v Ljubljani debitiral kot profesionalec

Ljubljana, 04. 10. 2024 13.52 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Ljubljana bo 16. novembra v dvorani na Kodeljevem vnovič gostila boksarski večer. Na sporedu je deset borb najboljših slovenskih boksark in boksarjev, prvič pa se bo med profesionalce v domačem ringu podal tudi Nejc Petrič, lani srebrn na evropskem prvenstvu do 22 let v Črni gori, so sporočili organizatorji.

Dvorana na Kodeljevem bo gostila prvi večer zlatih rokavic Golden Gloves Fight Night, ki naj bi obudil slovenski vrhunski boks. Borbe bodo potekale tako po pravilih olimpijskega boksa kot tudi profesionalnih borb.

V glavni borbi večera bo nastopil najboljši slovenski olimpijski boksar Nejc Petrič, ki bo debitiral kot profesionalec, so zapisali organizatorji. Petrič je prvi Slovenec, ki je na EP osvojil kolajno, ob kolajni z EP mlajših članov pa ima v vitrinah tudi nagrado za zmago na tekmovanju Beogradski pobednik.

Nejc Petrič
Nejc Petrič FOTO: Golden Gloves Fight Night

Borba čaka tudi Petričevega moštvenega kolega iz telovadnice Golden Gloves, Alena Šišića. Ljubljančan je svoja prva profesionalna nastopa zaznamoval s predčasnima zmagama.

Visoke cilje ima pred svojim profesionalnim debijem tudi Arber Elshani, član Intercom Celja. Na dogodku pa ne bodo nastopili zgolj boksarji, ampak tudi boksarke. Predstavila se bo Ajda Kopše, ki je v dosedanjih desetih borbah kar devetkrat slavila, ena borba pa se je končala neodločeno.

Ostale nastopajoče in tekmece bodo prireditelji oznanili v prihodnjih dneh.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.