Borilni športi

Overeem se je 'prebudil' ob pravem času za zmago nad Harrisom

Jacksonville, 17. 05. 2020 07.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Alistair Overeem je s tehničnim nokavtom oziroma prekinitvijo dvoboja v drugi rundi ustavil Walta Harrisa na tretjem dogodku organizacije UFC v zadnjih dveh tednih. Tokrat je v Jacksonvillu potekal tako imenovani Fight Night.

Nizozemski borec Alistair Overeem ni imel milosti do Walta Harrisa, ki je njun novembrski obračun prestavil zaradi ugrabitve in kasnejšega umora pastorke. Zaradi pandemije novega koronavirusa je bil spopad nato aprila prestavljen še enkrat, v Jacksonvillu pa se je vse skupaj le odvilo in Harris (13-8) je obračun težke kategorije začel bolje. Vse je kazalo na to, da bo moral sodnik v prvi rundi ustaviti dvoboj, saj je Overeem (46-18) hitro padel po siloviti izmenjavi Harrisa, nato pa se je dogajanje preusmerilo na tla.

Overeem (na fotografiji med decembrskim obračunom z Jairzinhom Rozenstruikom) je po napornem začetku prevzel nadzor v prvi rundi in v drugi hitro dokončal delo proti Harrisu.
Overeem (na fotografiji med decembrskim obračunom z Jairzinhom Rozenstruikom) je po napornem začetku prevzel nadzor v prvi rundi in v drugi hitro dokončal delo proti Harrisu. FOTO:

Toda izkušeni Overeem je zdržal in se uspel spet postaviti na noge, kjer ga je Harris znova neusmiljeno mikastil. Morda ključno napako je nato Američan storil s poskusom direktnega udarca z nogo, ob čemer je Overeem lahko zavzel zgornji položaj na tleh in svojega tekmeca vidno izmučil. Ko se je začela druga runda, je Overeem očitno še vedno malce pretresenega Harrisa najprej zadel z nizkim udarcem z nogo, nato pa še z visokim v glavo. Ko je borec iz Alabame padel, nekdanji šampion Strikeforcea in Dreama pa je skočil nanj in začel nizati udarce, je sodnik Dan Miragliotta tri minute pred koncem runde dvoboj ustavil.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

'Očka te ima rad'
"Poglejmo lestvico in se spet borimo kasneje v tem letu. Bomo videli, če se ponudi morda še en naskok na naslov," je po dvoboju po poročanju CBS Sports dejal 40-letni Overeem, ki na osvojitev šampionskega pasu v UFC še čaka, okroglo obletnico pa je proslavil takoj po polnoči.

Harris je po drugi strani napovedal, da se nikoli ne bo nehal boriti tudi v spomin na umrlo 19-letno Aniah. Na družbenih omrežjih je zapisal: "Najprej bi se zahvalil Alistairu Overeemu, da si je nocoj z mano delil oktagon ... Res si vrhunski, brat, in tudi legenda! Nocoj ni bila moja noč, a bolje, da verjamete, da se bom vrnil boljši! Hvala vsem za vašo ljubezen in podporo. Tega ne morem povedati prevečkrat! Učimo se in rastemo! Punčka ... Očka te ima rad in obljubim, da se bom še naprej trudil!"

Rezultati:

Alistair Overeem premagal Walta Harrisa (tehnični nokavt v 2. rundi)
Claudia Gadelha premagala Angelo Hill(deljene ocene 29-28, 28-29, 29-28)
Dan Ige premagal Edsona Barbozo (deljene ocene 29-28, 28-29, 29-28)
Krzysztof Jotko premagal Eryka Andersa (ocene 30-27, 29-28, 29-28)
Song Jadong premagal Marlona Vero (soglasne ocene 29-28, 29-28, 29-28)
Miguel Baeza premagal Matta Browna (nokavt v 2. rundi)
Kevin Holland premagal Anthonyja Hernandeza (tehnični nokavt v 1. rundi)
Giga Čikadze premagal Irwina Rivero (soglasne ocene 30-26, 30-27, 30-27)
Nate Landwehr premagal Darrena Elkinsa (soglasne ocene 29-28, 30-27, 30-27)
Cortney Casey premagala Maro Romero Borella (predaja v 1. rundi)
Rodrigo Nascimento Ferreira premagal Don'Tala Mayesa (predaja v 2. rundi)

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

majsta
18. 05. 2020 11.12
Harrisu se je videlo , da še ni na top nivoju . Če bi bil bolj izkušen bi lahko zaključil borbo že v prvi rundi . Sploh pa to ni več tisti pravi Overeem .
2fast4
17. 05. 2020 10.34
+10
Stari se zamisliš da te takšni dobi, ko si na njegovi ženski... Mislim da ti ni pomoči😂😂
DuhSaSjekirom
17. 05. 2020 10.20
+6
Ce bi vi neinformirani pravicnezi res hoteli dobro za svoje otroke, je UFC zadnja na seznamu. UfC je zadnji stadij, res rahlo ekstremen, je pa se vedno velikk manj poskodb kot pa pri kolesarjenju recimo, ali pa smucanju. Otroci bi lahko trenirali borilne vescine in sproscali svojo energijo, hkrati pa pridobili dragocene spretnosti. Ne pa da tj otrok cel dan cepi na ipadu, potem pa.psihiatricna diagnoza ADHD. But.ci. Kaj ima sploh otrok za delat na televiziji kadarkoli? UFC prepovedat ker otrok lahko to vidi? Ne, prepovej otroku a gleda UFC, to je vzgoja. Otrok lahko.tudi pornice gleda za tvojim hrbtom. Ce nimas ze zdaj kontrole na otrokkm potem srecno v prihodnosti. Sicer pa mo.r.on ki govori o tem da da se to predvaja ob casu kk to lahko gleda otrok. Alo prjatu lahko si previjes in predvajas kadarkoli. Dpbrodosel v letu 2020.
tincoop
17. 05. 2020 16.06
-1
nekam agresiven se mi zdi tvoj odgovor! je to od tega tvojega elitnega športa?
DuhSaSjekirom
17. 05. 2020 10.20
+3
Ce bi vi neinformirani pravicnezi res hoteli dobro za svoje otroke, je UFC zadnja na seznamu. UfC je zadnji stadij, res rahlo ekstremen, je pa se vedno velikk manj poskodb kot pa pri kolesarjenju recimo, ali pa smucanju. Otroci bi lahko trenirali borilne vescine in sproscali svojo energijo, hkrati pa pridobili dragocene spretnosti. Ne pa da tj otrok cel dan cepi na ipadu, potem pa.psihiatricna diagnoza ADHD. But.ci. Kaj ima sploh otrok za delat na televiziji kadarkoli? UFC prepovedat ker otrok lahko to vidi? Ne, prepovej otroku a gleda UFC, to je vzgoja. Otrok lahko.tudi pornice gleda za tvojim hrbtom. Ce nimas ze zdaj kontrole na otrokkm potem srecno v prihodnosti. Sicer pa mor.on ki govori o tem da da se to predvaja ob casu kk to lahko gleda otrok. Alo prjatu lahko si previjes in predvajas kadarkoli. Dpbrodosel v letu 2020.
tincoop
17. 05. 2020 09.52
-13
sram, da vas ni na POP tv, to krvavo sranje kazati v času, ko lahko otroci vidijo. za denar bi verjetno še lastni drek požrli.
DuhSaSjekirom
17. 05. 2020 10.11
+7
Ojoj. Pravicnez. Nato tiho odide in rece sinu ki ima ADHD (otrok jemlje legalno predpisano od psihiatra droge nikoli testirane za otroke, ki povzrocajo vsa mnozicna streljanja, samomore idealizacijo ubijanja, krcenje mozganskih celic in se tono strabskih ucinkov) naj neha igrat Call of duty na racunalniku. #ironija Nekateri imate napacne informacije ker enoatavno niti ne veste kaj so borilne vescine. Niti tega ne veste kaj so prioritete. Da so veliko hujse stvari za otroke na tem svetu, pa.ljudje niste niti prav informirani glede tega. Ampak ja, dajmo otrokom preprecit borilne vescine.
Nijaz Dedic
17. 05. 2020 10.17
-8
Za kaj ti pa otroci to krvavo sranje vidijo fuj
Shisui
17. 05. 2020 10.28
+12
Droge, orožje, umori vse ok, ampak UFC je pa preveč za na televizijo. Haha keri osli.
tincoop
17. 05. 2020 16.05
-1
pri nas je pač tak, da ob 19.55 gledamo normalne športe. POP tv pa vmes podtakne to nasilje.
Googlebot
17. 05. 2020 08.30
+16
dober povratek Overeema če gledamo da ga steklena čeljust dostikrat izda! Dobra borba.
avioo
17. 05. 2020 08.47
-11