Borilni športi

Neuničljiva Monika Kučinič za zmago dala čeljust in zob

Ljubljana, 02. 10. 2024 18.46 | Posodobljeno pred 47 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mešane borilne veščine niso šport za vsakogar. Borke in borci morajo poleg fizične in psihične moči ter svojih veščin v kletki pokazati tudi ogromno poguma, vztrajnosti in trdoživosti. In vse to je na sobotnem borilnem spektaklu WFC 27 / BRAVE CF 88 prikazala neuničljiva slovenska borka Monika Kučinič, ki je v zameno z zmago utrpela tudi dve poškodbi.

Da je Monika Kučinič izjemno trdoživa, vemo že od aprilskega dogodka slovenske in bahrajnske organizacije, ko se borka iz Senovega nikakor ni želela predati gruzijski tekmici, ki jo je imela v tesnem poskusu vzvoda na komolec.

Sofia Bagishvili je Moniko Kučinič poskusila prisiliti v predajo, a se slovenska borka ni vdala.
Sofia Bagishvili je Moniko Kučinič poskusila prisiliti v predajo, a se slovenska borka ni vdala. FOTO: Aljoša Kravanja

Tokrat pa se je morala slovenska borka za drugo zmago v tem letu še bolj potruditi. Tik pred koncem prve runde jo je namreč italijanska tekmica Fabiola Pidroni z brco v glavo spravila v 'knockdown', po katerem pa se je Kučiničeva uspešno pobrala in borbo nadaljevala. 

Borbo Monike Kučinič in Fabiole Pidroni, kot tudi vse ostale borbe borilnega spektakla WFC 27 / BRAVE CF 88, si lahko kadar koli ogledate na VOYO.

"Ob koncu prve runde sem prejela močno brco, ki mi je zlomila čeljust in odlomila zob, ampak v tistem trenutku sem opazila samo, da sem si poškodovala zob, ki sem ga tudi izpljunila med pavzo. Bolelo me je, čutila sem, da se mi v ustih vse premika, ampak kot borko me je to samo še dodatno podžgalo, da še več delam, in nisem niti pomislila, da bi se zaradi tega predala. Vedno grizem in grem do konca, ne glede na ceno. Tokrat je bila ta cena kar visoka, ampak če bi se lahko vrnila nazaj, bi še enkrat storila enako," nam je nekaj dni po borbi zaupala slovenska borka, ki jo zaradi poškodb sedaj čaka prisilni počitek.

Takole je Fabiola Pidroni brcnila Moniko Kučinič.
Takole je Fabiola Pidroni brcnila Moniko Kučinič. FOTO: Foto Seven Sport - Pervin Inan-Serttas

"Trenutno se počutim v redu, sem v hudih bolečinah, ampak kot sem že dokazala, mi bolečina ne pride do živega. Znam pretrpeti marsikaj. Ko sem izvedela, kakšna je poškodba, mi je bilo težje predvsem psihično, ker sem vedela, da bom dalj časa odsotna s treningov. Ampak sem tudi to sprejela in predelala v glavi. Vse se zgodi z razlogom in očitno je to samo še en test moje trdoživosti in vztrajnosti. Vem, da nisem ne prva ne zadnja borka s takšno poškodbo in da se da vse pozdraviti. Tako da ostajam zelo pozitivna in vem, da se bom vrnila samo še močnejša," je prepričana Kučiničeva, ki je znova upravičila status najboljše slovenske borke.

Monika Kučinič
Monika Kučinič FOTO: Luka Kotnik

Monika, ki je po borbi dejala, da se po koncu prve runde sploh ni zavedala, da je bila v 'knockdownu', je v minuti odmora okrevala ravno dovolj, da je borbo nadaljevala. Nato pa je dala vse od sebe in po še dveh izjemno napetih ter zanimivih rundah kletko zapustila z dvignjeno roko. Dekleti, ki sta navdušili polno Halo Tivoli, sta po borbi dobili dodaten razlog za zadovoljstvo, saj sta si za prikazano borbo prislužili dodatno finančno nagrado za najboljšo borbo večera.