Borilni športi

Na VOYO prihajajo borilni spektakli slovenske organizacije Valhalla Fight Night

Celje, 28. 08. 2024 17.45 | Posodobljeno pred 20 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Tadej Vidrih, Žiga Košec
Komentarji
4

Za ljubitelje mešanih borilnih veščin imamo odlično novico. Bogati zbirki prenosov dogodkov mešanih borilnih veščin na VOYO dodajamo prenose hitro rastoče slovenske organizacije Valhalla Fight Night oziroma VFN, ki je v zadnjih dveh letih doživela velik vzpon. S prenosi VFN-ja začnemo 21. septembra, ko bo na sporedu amaterski turnir VFN Vikings 6, prvi borilni spektakel, ki si ga boste lahko ogledali na naši platformi pa bo VFN 10. V glavni borbi večera bomo videli prvo borbo za naslov prvaka v zgodovini organizacije, zanj pa se bosta pomerila obetavni slovenski borec Jan Berus ter srbski predstavnik Luka Lakić.

Več videovsebin
  • Nejc Preložnik o VFN 10 in sodelovanju z VOYO
    02:35
    Nejc Preložnik o VFN 10 in sodelovanju z VOYO
  • Jan Berus pred VFN 10 o borbi za šampionski pas
    02:42
    Jan Berus pred VFN 10 o borbi za šampionski pas

Mešane borilne veščine so tako po svetu, kot tudi v Sloveniji, eden najhitreje rastočih športov, kar dokazuje tudi število dogodkov, ki jih je v zadnjih nekaj letih vedno več. Slovenska scena mešanih borilnih veščin je po koronskem obdobju doživela velik vzpon, pri čemer je eno izmed glavnih vlog odigrala organizacija Valhalla Fight Night (VFN), ki jo boste od zdaj naprej lahko gledali v bogati zbirki VOYO.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V želji po rednih dogodkih, ki bi služili tudi kot odskočna deska za mlade borce, je nekdanji borec Nejc Preložnik v letu 2019 začel z organizacijo VFN in v prvem letu organiziral dva dogodka, tretji, ki bi moral biti na sporedu marca 2020, pa je le teden dni pred samo izvedbo zaradi ukrepov, povezanih z izbruhom koronavirusa, odpadel. Valhalla je tako znova oživela leta 2022, ko sta se v celjski dvorani Golovec odvila dva izjemno uspešna dogodka, na katerih so potekale tako profesionalne borbe z nekaterimi največjimi imeni slovenskega MMA-ja kot je Jakob Nedoh, kot tudi amaterske borbe, ki so v večji meri še bolj navdušile ljubitelje tega športa. Sledila je borilni spektakel VFN 6, na katerem je preporod kariere doživel Miran Fabjan, ki je v kratkem času postal ena največjih zvezda MMA-ja v regiji.

In ker je za razvoj tega relativno mladega športa v Sloveniji ključno predvsem, da priložnost dobijo amaterski borci, ki morajo nabrati dragocene izkušnje, preden se podajo v profesionalne vode, so se pri VFN lani odločili za organizacijo amaterskih turnirjev imenovanih VFN Vikings. Teh se je v kratkem času zvrstilo že pet, šesti pa bo na sporedu 21. septembra v Škofji Loki. Finala turnirja v vseh kategorija ter t. i. superborbe si boste lahko prvič v živo ogledali na VOYO.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po VFN 6 je pred odhodom v FNC tudi VFN 7 naslovil Slovenski Rocky Miran Fabjan, na VFN 8, ki je januarja letos potekal, pa se je prvič na naših tleh zgodilo, da sta borilni dogodek naslovili dekleti. V Velenju sta se pomerili najboljši slovenski borki v mešanih borilnih veščinah Aldina Seferović in Monika Kučinič, ki bo konec septembra znova na delu. Izjemno zanimiv je bil tudi VFN 9, ki je napolni mariborsko ledno dvorano in hkrati dal prvega izzivalca za naslov Valhallinega prvaka. 

VFN 10: Novinarska konferenca na Celjskem gradu
VFN 10: Novinarska konferenca na Celjskem gradu FOTO: Robi Valenti

To bo 22-letni Jan Berus, ki se je pod okriljem Valhalle boril še kot amaterski borec, lani pa je pod okriljem slovenske organizacije uspešno debitiral tudi med profesionalci in v kratkem času zbral štiri zmage z zaključkom v prvi rundi. Za premierni šampionski pas se bo mlademu Berusu zoperstavil srbski borec Luka Lakić, ki je tako kot Berus v nizu štirih zaporednih zmag. Med borcem je bilo vroče že na novinarski konferenci na Celjskem gradu, kjer je imel srbski borec veliko za povedati slovenskemu, za konec pa ga ja tudi odrinil, a mladega Dolenjca to ni vrglo s tira.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Divji petelin
28. 08. 2024 19.58
-1
Butci in poneumljanje mladine in ljudi
Ales Ciril
28. 08. 2024 19.08
-1
UFC na voyo nimate več?
medŠihtom
28. 08. 2024 19.00
+0
kr mejte. ni vredno enega klika.
kala 09
28. 08. 2024 18.52
+3