Borilni športi

V Tivoliju nov borilni spektakel: Dailidko in Nuftilaev za šampionski pas

Ljubljana, 11. 09. 2024 13.14 | Posodobljeno pred 7 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

28. septembra se v Ljubljani obeta nova borilna poslastica, WFC 27 – BRAVE CF 88. Glavna borba večera bo pripadla Erku Junu in Alexandru Wesnerju. Še pred tem se bosta za šampionski pas težke kategorije organizacije Brave pomerila Pavel Dailidko in Azamat Nuftilaev.

V drugem "glavnem" dogodku bo za naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji v kletko stopil Pavel Dailidko. Litvanec, ki je znan po svojih uničujočih nokavtih, je na zmagovalnem pohodu, saj je zadnje štiri obračune vselej končal z nokavtom. Njegov nasprotnik bo Azamat Nuftilaev. Uzbekistanec ima za sabo 15 zmag in eno neodločeno borbo ter en poraz. 

"Velik izziv. Težek nasprotnik. Veliko mi pomeni, da bi postal prvi prvak težke kategorije v Braveu," je na uradnem medijskem dogodku na Ljubljanskem gradu povedal Dailidko. 

V pogovoru z našim novinarjem Tadejem Vidrihom je odgovarjal tudi na vprašanje, v čem je boljši od svojega nasprotnika. "Imam boljši udarec, sem v boljši formi. Tudi fizično sem močnejši. Imam daljši doseg. Mislim, da sem v vsem boljši," je samozavesten 33-letni borec, ki navijačem obljublja pravi spektakel. "Šov, spektakel, dober zaključek. Kot vedno bom skušal pripraviti fantastično borbo in jo končati z nokavtom."  

WFC 27 in Brave CF 88 Ljubljana
WFC 27 in Brave CF 88 Ljubljana FOTO: Arhiv ponudnika

Dailidko je vse ljubitelje mešanih borilnih veščin v Tivoli povabil z naslednjimi besedami: "Tukaj ni veliko takšnih spektaklov. V enem večeru bosta na sporedu dve borbi za naslov. V poltežki in težki kategoriji. Okronan bo prvi prvak težke kategorije v organizaciji Brave. Obeta se spektakel." 

Za zanimanje domačega občinstva bo pred tem poskrbela cela plejada slovenskih borcev na čelu z Moniko "Pitbull" Kučinič. Poleg nje bodo slovenske barve zastopali še Luka Podkrajšek, obetavni Miha Frlic in Domen Drnovšek. Na delu bosta od domačih borcev še Tilen Bregant in Kiril Negru. Šlo bo za polprofesionalno borbo, po kateri bo zmagovalec potoval na svetovno prvenstvo mešanih borilnih veščin. 


KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
11. 09. 2024 21.13
Zakaj pa slika ob Žalskih arkadah? Upam da ne bo nič tragičnega.
Infiltrator
11. 09. 2024 15.30
+1
to balkansko nasilništva bi morali prepovedati predvajati
Nightingale
11. 09. 2024 14.51
+2
To, da intervju na slovenskem programu ni bil izveden v slovenščini, pove veliko. Poleg tega, si v slovarju preberite definicijo spektakla...