Borilni športi

'Ko osvojim ta pas, bom titulo predal Ivanu, s pasom pa se bodo igrali otroci'

Pula, 04. 09. 2024 15.33 | Posodobljeno pred 14 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.V., N.M.
Komentarji
7

V Pulski areni bo v soboto že tretje leto zapovrstjo potekal borilni spektakel hrvaške organizacije FNC 19, ki ga vsi ljubitelji mešanih borilnih veščin že nestrpno pričakujejo. Sploh zaradi dejstva, da bomo v glavni borbi večera, ki bo hkrati tudi borba za naslov začasnega prvaka težke kategorije, na delu videli Slovenca Mirana Fabjana. Na sproti mu bo stal Yorgan De Castro, poznan iz največjih svetovnih organizacij, kot sta UFC in PFL. Kljub temu pa 'Slovenski Rocky' ostaja optimističen, napoveduje celo, da bo spisal zgodovino. Dogodek si boste lahko v soboto ob 20.00 v živo ogledali na VOYO.

Miran Fabjan
Miran Fabjan FOTO: T.V.

Slovenec Miran Fabjan, ki se bo v glavni borbi večera boril z Yorganom De Castrom, ni bil v prvotnem planu organizacije FNC. 39-letnik je namreč zamenjal poškodovanega FNC-jevega prvaka težke kategorije Ivana Vitasovića. "Jaz ne izbiram, sem vedno pripravljen in tudi sedaj je tako. Smo tukaj, pripravljeni, De Castro pa po mojem mnenju ni pripravljen. Gremo po nokavt, gremo vzeti največ skalp slovenskega MMA-ja. Nisem sicer povsem stoodstoten, toda mislim, da bo to to. Pojdimo spisat zgodovino," Fabjan optimistično napove scenarij.

"Bil sem glavni sparing partner Ivanu (Vitasoviću), Castra sem povsem zanaliziral, sicer ne tako, da mu kontriram, ampak da ga oponašam. Dejansko sem bil jaz on in tisti, ki prejema udarce. Na žalost se je nato Ivan poškodoval in sem dejansko sam dal pobudo, da ga jaz nadomestim, saj sem nasprotnika tako dobro zanaliziral. Videl sem priložnost, saj točno vem, kje in kako udarja. Točno vem, kje je ranljiv. Zares sem prepričan v svojo zmago in z lahkoto rečem, da ga rešijo samo nosila," nadaljuje v svojem slogu.

Zmagovalec borbe bo torej ob odsotnosti nespornega prvaka postal začasni prvak FNC-jeve težke kategorije. Toda Fabjan poudarja: "Vedno bom pomagal organizaciji, ki me je izstrelila med zvezde. Za kakršnokoli menjavo sem tukaj, če ni težav s kilažo, potem bom vedno in povsod priskočil na pomoč. Ko osvojim ta pas, bom titulo predal Ivanu, s pasom pa se bodo igrali otroci. Ker ta pas meni dejansko ne bo pomenil nič. Moj pas bi bil v poltežki oziroma srednji kategoriji. To bomo iskali v prihodnosti," napove. 

Za konec pa seveda povabi še vse privržence tega športa, da se zberejo in navijajo v Puli: "'Slovenski Rocky' se bo oddolžil s spektakularnim nokavtom, povedal zraven kaj pametnega in zgodba se nadaljuje, vabljeni vsi na spektakel." Še več o borilnem dogodku in ostalih borcih, ki si jih boste lahko ogledali, pa si lahko preberete v spodnjem članku.

Seznam vseh borb, ki si jih boste lahko ogledali na VOYO:

Težka kategorija: Miran Fabjan – Yorgan De Castro (borba za naslov začasnega prvaka)

Dogovorjena teža (do 75 kilogramov): Filip Pejić – Vaso Bakočević

Peresna kategorija: Jordan Barton – Rony Jason (borba za naslov prvaka)

Bantamska kategorija: Darko Banović – Bartosz Wojcikiewicz (borba za naslov prvaka)

Peresna kategorija: Marko Ančić – Vojo Katanović (finale borilnega resničnostnega šova Fight of Nations [TM])

Težka kategorija: Martin Batur – Shota Betlemidze

Težka kategorija: Andres Ramos – Arturas Kudresovas

Predborbi:

Peresna kategorija: Erik Pletikos – Randy Mboyo

Težka kategorija: Dylan Rajić – Tim Kelc

FNC 19: Fabjan vs De Castro
FNC 19: Fabjan vs De Castro FOTO: VOYO

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Natoforever
04. 09. 2024 21.17
+1
Tudi nazadnje je bil pameten...pa je dobil knock out..v 2 rundi?
športnik66
04. 09. 2024 21.07
+2
Če Rocky tole zmaga je res frajer. Gremo Miran!!! 💪
inside1
04. 09. 2024 18.22
+0
spet se ven meče v njegovem stilu, potem bo pa dobil en udarec po betici in po konec....
wsharky
04. 09. 2024 17.51
+5
kar veliko je povedal, sam menim, kdor veliko pove bolj malo naredi, ali kako je že tisti rek, kužek, ki laja, redko vgrizne
franc1972slo
04. 09. 2024 17.35
+3
A je ta sploh kadarkoli koga premagal?
mamma mia
04. 09. 2024 20.02
+2
Ja unga na vhodu v svoj k@rbin house v N.G.
AimBotkin
04. 09. 2024 21.08
Premagal je Žgelo, k je biu prej nek gozdar.. In pol je roki smoki ratu ful jak.. Ampak itak je takoj nasledno borbo, dobil po nosu