Borilni športi

Kelc pred borbo na FNC 19: Smo težki fantje, lahko se zgodi karkoli

Pula, 05. 09. 2024 06.00 | Posodobljeno pred 11 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Tadej Vidrih
Komentarji
0

Ob Miranu Fabjanu, ki bo nastopil v glavni borbi, in naturaliziranemu Slovencu Andresu Ramosu, bo na spektaklu FNC 19 v puljski areni nastopil tudi Mariborčan Tim Kelc. Zanj bo to debi v najmočnejši regijski organizaciji, njegov tekmec pa bo 204 centimetre visoki domačin Dylan Rajić.

Tim Kelc je nekdanji judoist, ki je blestel predvsem v mlajših selekcijah. Bil je večkratni slovenski prvak, ob tem pa nabral tudi nekaj kolajn na mednarodnih tekmovanjih. Pred dobrim letom in pol se je odločil, da se preizkusi v mešanih borilnih veščinah, ta konec tedna pa ga na FCN 19 čaka največja borba v karieri doslej. "Nisem dolgo razmišljal, borbo sem takoj sprejel. Zame je to velik privilegij, da se borim na takšnem dogodku, med takšnimi imeni. Puljska arena, v njej je posebno vzdušje, tako da je tudi to dodalo neko piko na i," je v pogovoru za 24ur.com povedal 23-letni Štajerec.

Njegov tekmec bo Dylan Rajić. Gre za borca, ki je bil rojen na Nizozemskem, njegovi predniki pa prihajajo iz Bosne in Hercegovine. Trenira pod vodstvom Zelga Galešića v priznani puljski telovadnici Trojan Free Fighters. Predvsem pa je treba poudariti, da v višino meri kar 204 centimetre in da je 'produkt' nizozemske šole kikboksa. "Pričakujem dobro borbo. Ne želim govoriti zdaj o podrobnostih. Smo 'težkaški', smo težki fantje, tako da se lahko zgodi karkoli," je bil Kelc kratek pri napovedi borbe proti Rajiču.

Mariborski težkaš nikakor ne beži pred izzivi. Borb je vajen tudi zaradi tega, ker je velik del svojega otroštva preživel na tatamijih. "Judo je, kot sem že večkrat poudaril, zelo dobra baza, nikakor pa se ne more primerjati z borbo v kletki. Tu še je veliko drugih vidikov borbe, ki jih je treba dodelati, je pa zagotovo dobra podlaga. Odkar se borim v MMA, sem že ugotovil, katere tehnike juda se v borbi da izvajati, katerih ne, ker tekmecu pustim prostor, da napade moj hrbet. S treningi in borbami še poskušam ugotoviti, kaj mi pride prav in kaj ne," je opisal svojo 'tranzicijo' iz juda v mešane borilne veščine.

Kelc, ki trenira v Centru Samurai pod vodstvom trenerja Mateja Plavca, je sicer doslej v dveh profesionalnih borbah vknjižil po zmago in poraz. Ob debiju med 'profesionalci' ga je premagal amaterski evropski podprvak v MMA Miha Frlic, do svoje prve zmage pa je nato prišel letos maja, ko je pred domačimi gledalci v Ledni dvorani Tabor s tehničnim nokavtom v prvi rundi premagal Milana Perišiča. Zmagoviti niz bo poskušal nadaljevati še proti Rajiću, čeprav je za borbo proti bosanskemu hrustu zvedel vsega dobre tri tedne pred samim dogodkom. Tudi zato je bilo treba malce prilagoditi sam potek priprav. "Priprave so potekale po načrtih. Treniral sem v Centru Samurai. Treniral sem tudi borbo v stoje s kikbokserjem Sašom Klincem, treniral sem tudi rokoborbo in brazilski jiu jitsu v 10th Planet Celje oziroma 10th Planet Maribor pri Gregorju Štraklu. Tako da so priprave potekale super," je zaključil Kelc, ki napoveduje spektakel v puljski areni.

FNC 19 Pula
FNC 19 Pula FOTO: VOYO

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.