Borilni športi

Kaja Schuster bronasta na mladinskem svetovnem prvenstvu

Dušanbe, 05. 10. 2024 16.05 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na zmagovalnem odru kategorije do 70 kilogramov smo v Dušanbeju videli tudi mlado perspektivno Slovenko Kajo Schuster. Prišla je do bronaste medalje.

Kaja Schuster je v izločilnih dvobojih mladinskega svetovnega prvenstva v judu v Tadžikistanu najprej premagala Ukrajinko Videneievo in nato še Američanko Nguyenovo. S končnim prijemom je v četrtfinalu slavila proti tekmovalki z Madagaskarja. 

V polfinalu kategorije do 70 kilogramov se je pomerila s Švicarko Fohouo. Kaja se je enkrat že pomerila z njo in takrat jo je premagala, danes je bilo žal drugače, dvoboj je v prvi minuti boja za zlato točko dobila Švicarka. Kaja se je tako uvrstila v boj za bronasto kolajno, kjer se je pomerila s Kitajko Yuan. V prve pol minute dvoboja je Kaja povedla z metom za wazari in delo nadaljevala v parterju s končnim prijemom, kjer je po desetih sekundah zmagala dvoboj še z drugim wazarijem.

Na svetovnem mladinskem prvenstvu v Dušanbeju sta nastopila še Nika Koren v kategoriji do 70 kilogramov in Oleksii Boldyriev v kategoriji do 90 kilogramov. Oba sta tekmovanje zaključila v izločilnih dvobojih, kjer sta si si priborila eno zmago in en poraz.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.