Borilni športi

Dubois pred 96.000 ljubitelji boksa nokavtiral Joshuo

London, 22. 09. 2024 09.15 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.M.
Komentarji
6

Britanski boksar Daniel Dubois je obdržal naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po različici IBF, potem ko je na velespektaklu na Wembleyju v peti rundi brutalno nokavtiral rojaka Anthonyja Joshuo. 27-letnik, ki je na dvoboju prikazal več agilnosti, moči in mobilnosti kot sedem let starejši tekmec, je pred 96.000 gledalci v dvoboju povsem dominiral.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Težko pričakovana borba na londonskem stadionu Wembley je imela povsem drugačen razplet od tistega, ki ga je napovedoval nekdanji dvakratni svetovni prvak Anthony Joshua. Daniel Dubois je v povsem enostranskem dvoboju večkrat nokavtiral Joshuo že v prvi rundi, preden mu je zadal končni usoden udarec na začetku pete runde.

Dubois, znan tudi pod vzdevkom dinamit, je boj za pas po različici IBF napovedal že konec junija, ko je ukrajinski zvezdnik Oleksandr Usik le nekaj tednov za tem, ko je postal nesporni vladar težke kategorije, potrdil, da se zanj ne bo boril. 37-letni Usik je imel v lasti pasove po verzijah IBF, WBA, WBC in WBO, vendar se je moral zaradi pogodbenih obveznosti do povratnega dvoboja z Britancem Tysonom Furyjem odpovedati dvoboju za ohranitev IBF pasu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Ali se niste zabavali?! Pot do sem je bila dolga. Hvaležen sem, da sem v tem položaju. Sem gladiator, sem bojevnik do bridkega konca. Želim priti na vrh tega športa in izkoristiti svoj potencial," je še v ringu po dvoboju dejal Dubois, ki je prišel do 22. zmage v profesionalni karieri (22-2-0).

Joshua je bil po četrtem in obenem najtežjem porazu v karieri razumljivo razočaran: "Kot ekipa smo bili danes enostavno prekratki. Čestitam tekmecu in njegovi ekipi. Preden sem prišel sem, sem si vedno govoril, da sem borec za življenje. Imel sem natančnega in zelo hitrega nasprotnika, naredil pa sem veliko napak."

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mahar123
22. 09. 2024 10.28
odbrenkal je svoje
r h
22. 09. 2024 10.28
+1
Kaj pa tale 24 ur piše. Preden sem pogledal video sem mislil pred ogledom, da so deli telesa leteli.
Bagzii
22. 09. 2024 10.43
Preturavaš, nimaš loh pojma pa neki na približno pišeš, nikjer ne piše da je šlo za povsem dominiran dvoboj ki bi ga kdo komaj preživel. Ampak ja, "moraš" se spoznat na vse.
oježeš
22. 09. 2024 11.02
Ici
22. 09. 2024 09.52
+1
Joshua brez dopinga je mala malica. Vsakič, ko je bil čist, so ga dobesedno "pojedli".
DuhSaSjekirom
22. 09. 2024 09.49
+4
Brutalen nokaut. Novinar ima pa res nizek prag tolerance. Brutalne je talal Tyson. Tole je klasicen boksarski nokaut direkt na brado kjer se nahaja OFF gumb.