Borilni športi

Od spektakla ni bilo niti 's': Alvarez rutinirano odpravil Charla

Las Vegas, 01. 10. 2023 06.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
A.V., Ž.K.
Komentarji
0

Za nespornega prvaka super srednje kategorije sta se v Las Vegasu pomerila dominantni prvak Canelo Alvarez in nesporni prvak srednje kategorije Jermell Charlo. Od boksarskega spektakla, ki sta ga napovedovala omenjena borca, nismo videli kaj prida, saj je Mehičan rutinirano po 12 rundah s soglasno sodniško odločitvijo (119:108) opravil z neenakovrednim tekmecem. Vse borbe večera si lahko kot vselej ogledate na VOYO.

Že sam vstop v dvoboj je nakazoval (pričakovan) razplet. Nesporni prvak srednje kategorije Jermell Charlo se je namreč postavil v izrazito obrambno držo, ki je Canelu Alvarezu – dominantnemu prvaku – omogočila nadzorovanje dogajanja v ringu dvorane v Las Vegasu.

Uvodna runda ni ponudila kaj prida, Alvarez je vzpostavil prevlado nad Charlom, ki so se mu prvič v obračunu tla nekoliko zamajala po desnem krošeju mehiškega borca sredi druge runde. Canelo je nadaljeval z izmenjavo močnih udarcev v telo Američana, ki je s preveč spoštljivim, na trenutke celo bojazljivim pristopom le še dodatno spodbudil Alvareza, da s kontinuiranimi napadi slabi njegov položaj.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Ste borbo zamudili? Nič hudega, kadarkoli si jo lahko ogledate v bogati zbirki VOYO!

Charlo se je v odličnem vzdušju nekoliko izgubil, saj očitno ni bil dovolj dobro psihično pripravljen na dvoboj z neprimerno bolj izkušenim nasprotnikom. Ta je kljub 33-letom na svojem hrbtu vnovič pokazal, kako se je treba boriti za največje stvari v najbolj plemeniti borilni veščini. Med tretjo in šesto rundo si je Alvarez nabral toliko prednosti, da je bilo le vprašanje časa, kdaj bo Charlo dokončno obupal. Še najzanimivejši trenutek borbe se je pripetil sredi sedme runde, ko je Canelo Alvarez s kombinacijo udarcev v telo in glavo spravil Charla na kolena, a se je ta po nekaj trenutkih vstal in nadaljeval z dvobojem.

Tudi v zadnjih štirih rundah nismo videli kaj prida od Američana, za katerega se zdi, da je v Las Vegas pripotoval bolj z mislijo ne končati dvoboja predčasno kot pa skušati premagati velikega Mehičana. Ta je na koncu slavil prepričljivo zmago po soglasni sodniški odločitvi z izidom 119:108. 

Jermell Charlo je skušal izzvati izjemnega Mehičana Canela Alvareza, ki pa je bil previsoka ovira za omenjenega Američana.
Jermell Charlo je skušal izzvati izjemnega Mehičana Canela Alvareza, ki pa je bil previsoka ovira za omenjenega Američana. FOTO: AP

Borca predhodno napovedala pravi spektakel

Pred nami je epski boksarski spektakel. Vse oči bodo uprte v T-Mobile Areno, kjer se bosta pomerila Canelo Alvarez in Jermell Charlo, dva nesporna prvaka v svoji kategoriji. Slednji sicer v srednji, zato se je moral opogumiti in se v želji po statusu boksarske legende podati v kategorijo višje, kjer pa ga čaka boj z enim izmed najboljših boksarjev vseh časov.

"Sem bojevnik. Naredil sem, kar sem moral, in zdaj sem, kjer sem. Mislim, da se Canelo še ni soočil z borcem mojega kalibra. Boril se je z odličnimi borci, a jaz ponujam nekaj, česar še ni videl," je bil samozavesten Charlo na zadnji novinarski konferenci in dodal: "Kljubujem boksarski znanosti. Sem eden izmed fantov iz nove dobe in borim se že celo življenje. Nihče se ne more primerjati s tem, kar sem preživel jaz. Zaslužim si biti v tem položaju in zdaj moram dokazati svojo vrednost."

Canelo Alvarez je upravičil vlogo (absolutnega) favorita in po 12 rundah s soglasno sodniško odločitvijo premagal neenakovrednega tekmeca.
Canelo Alvarez je upravičil vlogo (absolutnega) favorita in po 12 rundah s soglasno sodniško odločitvijo premagal neenakovrednega tekmeca. FOTO: AP

Canelo, ki se je tudi sam lani podal kategorijo višje in bil neuspešen, je dominanco v svoji kategoriji nato dokazal proti Gennadiyju Golovkinu in Johnu Ryderju, a ljubitelje boksa pustil nekoliko ravnodušne, saj ni dosegel predčasnega zaključka.

"Samo poskrbite, da boste gledali, ker bo to odlična borba. Ne vem, kakšna žival bom moral biti, ampak jaz sem ta žival. Nikoli ne podcenjujem nasprotnikov. Vem, kaj bo prinesel v ring, in sem pripravljen. Boril sem se že z vsemi vrstami borcev. Takšne borbe še ni doživel. Boste videli in se boste naučili. S svojo kariero se želim vpisati v zgodovino. Želim doseči veliko stvari. To je še ena izmed njih in komaj čakam," pa je pred borbo prepričan Alvarez.

Seznam vseh borb, ki si jih lahko kadarkoli ogledate na VOYO:

Super srednja kategorija: Saul "Canelo" Alvarez – Jermell Charlo (soglasna sodniška odločitev)

Junior srednja kategorija: Jesus Ramos – Erickson Lubin (soglasna sodniška odločitev)

Velterska kategorija: Yordenis Ugas – Mario Barrios (soglasna sodniška odločitev)

Srednja kategorija: Elijah Garcia – Armando Resendiz (tehnični nokavt v osmi rundi)

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.