Borilni športi

Bojković je v Banja Luki prišel do sedme zaporedne zmage

Banja Luka, 14. 07. 2024 00.04 | Posodobljeno pred 28 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Ž.K., S.V.
Komentarji
6

Hrvaška organizacija mešanih borilnih veščin FNC se je ta konec tedna ustavila v Banja Luki, kjer je potekal borilni dogodek z zaporedno številko 18. V glavni borbi večera je niz zmag podaljšal obetavni srbski borec Marko Bojković, ki se je še četrtič zapored meril proti Brazilcu. V Banja Luki so nastopili tudi nekateri izmed bolj znanih borcev iz naše regije kot sta Tomislav Spahović in Ivan Sičaja, videli pa smo tudi debi kikboksa z MMA rokavicami.

Po le dobrem mesecu dni se je v FNC-jevo kletko vrnil obetavni srbski borec Marko Bojković, ki je na FNC 17 navdušil. 22-letnik poznan tudi po vzdevku 'The Skull Crasher' je v Beogradu nasprotnika Julia Pereiro nokavtiral že v prvi izmenjavi udarcev in tako dosegel šesto zmago v mladi profesionalni karieri. Bojković, ki jo je odnesel brez praske, je zato hitro dobil priložnost, da naslovi FNC-jev borilni spektakel, ki je  v soboto potekal v Banja Luki.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nasprotnik vročega Srba je bil tudi tokrat Brazilec in sicer stari znanec hrvaške organizacije Arlen Ribeiro. 33-letni nekdanji izzivalec se je ta konec tedna tretjič podal v FNC-jevo kletko, v kateri bi moral septembra 2022 debitirati prav proti Bojkoviću, a je borba zaradi poškodbe srbskega borca odpadla. Ribeiro se je zato namesto proti Bojkoviću boril proti rojaku Kerkerju Silvi in ga premagal s podreditvijo v prvi rundi, s katero si je priboril borbo za naslov prvaka FNC-jeve lahke kategorije. Marca lani se je tako pomeril proti Franciscu Barriu in zdržal več kot dve rundi in pol, nato pa je moral potapkati na davljenje dominantnega Hrvata argentinskih korenin.

FNC 18: Marko Bojković vs Arlen Ribeiro

V predzadnji borbi večera se je v kletko vrnil slovenskim ljubiteljem MMA-ja dobro poznani Tomislav Spahović, ki se je decembra lani na FNC 14 v glavni borbi večera meril z Miranom Fabjanom. Borec iz Bosne in Hercegovine, poznan predvsem kot odličen rokoborec, takrat ni bil kos slovenskemu borcu, se pa je na zmagovalno pot nato vrnil na začetku maja, ko je v Medulinu premagal Poljaka Macieja Gradeckega. Spahović se je tokrat iz težke kategorije spustil v poltežko kategorijo, v kateri je debitiral proti precej lažjemu nasprotniku iz Gruzije. To je borec srednje kategorije Shota Gvasalia, ki se je pred leti v Kopru boril z Urošem Jurišićem in je bogate izkušnje nabiral po celi Evropi. Med drugim se je boril proti nekdanjemu dvojnemu prvaku organizacije ONE Championship Reinierju de Ridderju.

Tomislav Spahović
Tomislav Spahović FOTO: FNC

Šesto zmago pod okriljem največje hrvaške organizacije je ulovil Ivan Sičaja, ki mu je nasproti stal neporaženi Švicar Teo Saldana Smith. Poraza še ne pozna tudi visokorasli Črnogorec Milenko Stamatović, ki se je tokrat ugnal precej izkušenejšega Brazilca Carlosa Eduarda. Neporažena sta tudi borca, ki sta odprla glavni del borilnega dogodka Veljko Aleksić in Antonio Budimir. V FNC-jevo kletko se je vrnil Avstrijec David Travniček, ki vselej prikaže zanimive borbe, tokrat pa mu je nasproti stal Uroš Vesić, ki v sedmih profesionalnih borbah še ni dočakal tretje runde.

V Banja Luki je FNC poskrbela tudi za novost in sicer smo videli prvič pod okriljem organizacije kikboksarski obračun po K1 pravilih, a z MMA rokavicami. Domačin Stefan Dobrijević je pred samim dogodkom kar dvakrat sprejel menjavo nasprotnika, kot zadnji je vskočil 27-letni Črnogorec Miloš Janičić, ki se je že boril pod okriljem FNC-ja kot tudi drugih močnih evropskih organizacij, kot sta KSW in Oktagon.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam vseh borb, ki si jih lahko ogledate na VOYO:

Lahka kategorija: Marko Bojković – Arlen Ribeiro (podreditev v prvi rundi)

Poležka kategorija: Tomislav Spahović – Shota Gvasalia (tehnični nokavt v prvi rundi)

Peresna kategorija: Ivan Sičaja – Teo Saldana Smith (soglasna sodniška odločitev)

Velterska kategorija: Stefan Dobrijević – Miloš Janičić (kikboks v MMA rokavicah) (deljena sodniška odločitev)

Težka kategorija: Milenko Stamatović – Carlos Eduardo (soglasna sodniška odločitev)

Lahka kategorija: David Travniček – Uroš Vesić

Velterska kategorija: Veljko Aleksić – Antonio Budimir

Predborbi:

Dogovorjena teža (do 63 kilogramov): Nikola Durdev – Pav Sahota (podreditev v prvi rundi)

Srednja kategorija: Frano Brnada – Nicolae Gisca (soglasna sodniška odločitev)

FNC 18: Marko Bojković vs Arlen Ribeiro

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tomy1
14. 07. 2024 08.01
+0
Pasjeborci z frnikulami v glavi! Pa to res kdo gleda od normalnih…?
Dark Knight
13. 07. 2024 21.52
+0
Predstava a maloumneže.
Stinger
13. 07. 2024 20.31
+3
A ta jajca res kdo spremlja?
puspan
13. 07. 2024 20.35
-5
Seveda spremljamo, saj bo Dodik osebno njegov manager.
wsharky
11. 07. 2024 13.35
+6
pred tekmovalca pa bosta Zlatko in Čale
Gutenberg
13. 07. 2024 20.22
+3