Borilni športi

Bitka orjakov: Francis Ngannou se po boksarski epizodi vrača v kletko

Rijad, 16. 10. 2024 18.00 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Ameriška organizacija mešanih borilnih veščin PFL (Professional Fighters League) se ta konec tedna ustavlja v Rijadu, kjer bo potekal enkraten borilni spektakel. V tamkajšnji areni Kingdom bo namreč potekal dogodek samih t. i. super borb, v glavni borbi večera pa se bosta v 'bitki orjakov' pomerila nekdanji UFC-jev prvak Francis Ngannou in PFL-ov prvak Renan Ferreira. Dogodek si boste lahko v soboto ob 22.00 v živo ogledali na VOYO!

PFL: Ngannou proti Ferreiri

Eden najstrašnejših borcev na svetu se vrača v mešane borilne veščine. Francis Ngannou se po dveh letih in pol vrača v kletko, a ne v UFC-jevo, kjer je nazadnje branil naslov prvaka težke kategorije, temveč v PFL-ovo, kjer ga bo pričakal tamkajšnji prvak Renan Ferreira. Obračun Kamerunca in Brazilca je bil poimenovan bitka orjakov, saj fanta v višino merita 193 centimetrov oziroma 203 centimetre in tehtata po 120 kilogramov. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ngannou se v kletko vrača po dveh letih in pol, saj se je nazadnje po pravilih mešanih borilnih veščin boril januarja 2022, ko je uspešno obranil naslov prvaka UFC-jeve težke kategorije, potem pa se razšel z največjo MMA organizacijo na svetu in se podal v boksarske vode. 38-letnik iz Kameruna se je v ringu pomeril z dvema izjemnima boksarjema Tysonom Furyjem ter Anthonyjem Joshuo in kljub porazoma pustil dober vtis. Sedaj pa je napočil čas, da se Ngannou vrne v kletko, kjer je požel največ slave, a se ne bo boril v PFL-ovi redni sezoni, temveč v novoustanovljeni t. i. diviziji Super Fight.

Anthony Joshua – Francis Ngannou
Anthony Joshua – Francis Ngannou FOTO: AP
'Orjaka', ki bosta naslovila PFL-ov sobotni borilni spektakel, sta skupno gledano v le petih borbah izmed 39 dočakala sodniško odločitev.

V PFL-ovi kletki ga bo pozdravil štiri leta mlajši Ferreira, ki se pod okriljem ameriške organizacije bori že dobra tri leta. Visokorasli Brazilec je potreboval nekaj časa, da se je našel pri PFL-u, ki za razliko od drugih v MMA organizaciji, poteka v nekoliko drugačnem, in sicer ligaškem formatu. Ferreira je po neuspešnih sezonah 2021 in 2022 v sezoni 2023 opravil s konkurenco in tako postal zmagovalec PFL-ovega turnirja v težki kategoriji ter hkrati tudi prvak. Borec, poznan pod vzdevkom 'Problema', se je po zmagi na turnirju v t. i. super borbi pomeril z Bellatorjevim prvakom Ryanom Baderjem in ga brez težav premagal že v prvi rundi. Sedaj pa ga čaka najtežje delo v karieri, saj se bo zoperstavil izjemnemu Ngannouju, ki ne bo želel izgubiti še tretjič zapored.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

To pa ne bo edina t. i. super borba na sobotnem borilnem spektaklu. V predzadnji borbi večera se bosta v bitki prvakinj pomerili nekdanja UFC-jeva in aktualna Bellatorjeva prvakinja Cris Cyborg ter PFL-ova prvakinja Larissa Pacheco. Cyborgova, ki velja za eno najboljših bork vseh časov, poraza ne pozna že od decembra 2018, ko je izgubila proti Amandi Nunes, in bo v Rijadu lovila že 28. zmago v profesionalni karieri. Njena rojakinja na drugi strani bo lovila 24. in hkrati najbolj odmevno zmago, saj se lahko zaenkrat zares pohvali le z zmago proti vzhajajoči zvezdi MMA-ja Kayli Harrison.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na glavnem delu dogodka bo potekala tudi borba za naslov prvaka Bellatorjeve srednje kategorije. Nekoč drugo najmočnejšo MMA organizacijo na svetu Bellator je namreč lani kupila organizacija PFL, ki se je odločila ohraniti blagovno znamko Bellator in omogočiti, da se Bellatorjevi borci merijo tudi v PFL-u. Začetek skupne prihodnosti je konec februarja zaznamoval borilni spektakel PFL vs. Bellator Champs, na katerem so se pomerili prvaki obeh organizacij, precej uspešnejši pa so bili Bellatorjevi borci. Na tem dogodku se je boril tudi Bellatorjev prvak srednje kategorije Johnny Eblen, ki je po deljeni sodniški odločitvi premagal slovenskim ljubiteljem MMA-ja dobro poznanega Impo Kasanganaya. Tokrat pa bo šampionski pas še drugič branil proti Fabianu Edwardsu, mlajšemu bratu nekdanjega UFC-jevega prvaka Leona Edwardsa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za uvod v glavni del borilnega spektakla pa bosta poskrbela nekdanji Bellatorjev prvak peresne kategorije AJ McKee Jr. in obetavni irski borec Paul Hughes ter nekdanji borec organizacije BRAVE CF Husein Kadimagomaev in izkušeni Nemec Zafar Mohsen.

Seznam vseh borb, ki si jih boste lahko ogledali na VOYO:

Težka kategorija: Francis Ngannou – Renan Ferreira

Ženska peresna kategorija: Cris Cyborg – Larissa Pacheco

Srednja kategorija: Johnny Eblen – Fabian Edwards (borba za naslov Bellatorjevega prvaka)

Peresna kategorija: Husein Kadimagomaev – Zafar Mohsen

Lahka kategorija: AJ McKee Jr. – Paul Hughes

PFL: Ngannou vs Ferreira
PFL: Ngannou vs Ferreira FOTO: VOYO

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.