Borilni športi

Anka Pogačnik na vojaškem svetovnem prvenstvu osvojila srebro

Taškent, 17. 10. 2024 21.15 | Posodobljeno pred 3 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska judoistka Anka Pogačnik se je na vojaškem svetovnem prvenstvu v Taškentu povzpela na stopničke. 32-letna borka kategorije do 70 kilogramov si je po treh dobljenih in eni izgubljeni borbi v glavnem mestu Uzbekistana priborila drugo medaljo s tovrstnih tekmovanj.

Anka Pogačnik je prvo medaljo na vojaških svetovni prvenstvih osvojila leta 2018, ko je bila v Riu de Janeiru bronasta, tokrat pa je stopila še stopničko višje. Tekmovalni dan poln kaosa zaradi slabe organizacije tekmovanja je začela z zmago proti ruski veteranki Nataliji Kazancevi, nato v četrtfinalu izločila Švicarko Gioio Vetterli, medaljo pa si je zagotovila s polfinalno zmago proti domačinki Nodiri Juldaševi. V finalu pa se je kot pretrd oreh izkazala štirikratna italijanska prvakinja Giorgia Stangherlin.

Anka Pogačnik
Anka Pogačnik FOTO: jzs

"Dan je bil kar naporen. Samo tekmovanje je bilo dokaj slabo organizirano in smo se morali veliko prilagajati. Nisem navajena takšnih tekmovanj. V finalu mi je zmanjkalo idej in energije za močne napade, saj se že nekaj časa ukvarjam s poškodbo in nisem prišla dobro pripravljena na to tekmovanje. Ker mi je vedno v čast predstavljati Slovensko vojsko, sem se tekmovanja vseeno udeležila in poskusila izvleči kar se da največ, kar mi je tudi uspelo. Rekla bi, da je bil zame dan uspešen in vesela sem nove medalje z vojaških svetovnih prvenstev. Ta kolajna mi pomeni veliko, saj grem na vsako tekmo z mislijo in željo po medalji. Predvsem pa je to neke vrste zahvala Slovenski vojski za podporo na moji športni poti, saj mi z zaposlitvijo omogočajo lažje treniranje," je za Judo zvezo Slovenije misli po tekmi strnila judoistka kranjskega Triglava.

Anka Pogačnik
Anka Pogačnik FOTO: jzs

Na tekmovanju sta nastopila še  Andreja Leški v kategoriji do 63 kilogramov in Martin Hojak v kategoriji do 73 kilogramov. Novopečena olimpijska prvakinja je v prvem krogu klonila proti predstavnici Severne Koreje Kim Jin Gang, Hojak pa je po zmagi nad Alžircem Youcefom Lounaoucijem v osmini finala, v četrtfinalu klonil proti domačinu Šakramu Ahadovu, v repasažu pa še proti Italijani Gabrieleju Sulliju in tako tekmovanje končal na 9. mestu.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.