Šport

Boljša v dvojicah

New York, 05. 09. 2006 08.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se je med dvojicami uvrstila v tretji krog.

Dvoboji na zadnjem letošnjem turnirju za veliki slam v sezoni se počasi, a vztrajno, bližajo koncu. Odigrali so že osmino finala, ki za večino nosilcev ni bila usodna. Brez večjih težav sta tako v četrtfinale napredovala oba drugopostavljena igralca, Španec Rafael Nadal je s 6:1, 7:6 (3) in 6:4 ugnal Čeha Jirija Novaka, Belgijka Justine Henin-Hardenne pa je s 6:1 in 6:0 odpravila Izraelko Shahar Peer.

Srebotnikova je bila uspešna med dvojicami.
Srebotnikova je bila uspešna med dvojicami. FOTO: Reuters

Potem ko je svoje nastope končala v konkurenci posameznic, je najboljša slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik v paru z Rusinjo Dinaro Safino dobro odigrala drugi krog dvojic. Osmi nosilki sta zlahka v dveh nizih s 6:3 in 6:4 premagali češko - belorusko navezo, Eva Birnerova - Anastasija Jakimova. Srebotnikova in Safinova se bosta v tretjem krogu 15,5 milijona vrednega turnirja pomerili s srbsko - ameriško dvojico, Jelena Janković - Bethanie Mattek.

Sicer pa se je od nadaljevanja poslovil Nemec Benjamin Becker, ki je dan prej izločil teniško legendo Andreja Agassija. Becker pa je tokrat moral priznati premoč ljubljencu domačega občinstva, Andyju Roddicku, in sicer s 3:6, 4:6 in 3:6. Od nosilcev se je od nadaljevanja poslovil šestopostavljeni Španec Tommy Robredo, s 6:2, 6:0 in 6:1 ga je ugnal Rus Mihail Južni. Avstralec Lleyton Hewitt je imel nekaj več dela, s Francozom Richardom Gasquetom se je razšel po petih nizih in rezultatu 6:4, 6:4, 4:6, 3:6 in 6:3.

V ženskem delu tekmovanja je prva nosilka, Francozinja Amelie Mauresmo za Američanko Sereno Williams potrebovala tri nize, izid je bil na koncu 6:4, 0:6 in 6:2. Četrta nosilka, Rusinja Jelena Dementijeva, je s 7:5 in 6:4 premagala Francozinjo Aravane Rezai, tretjepostavljena Rusinja Marija Šarapova pa je s 6:4 in 6:2 ugnala Kitajko Li Na. Jankovićeva, ki bo v dvojicah igrala proti Srebotnikovi, je bila premočna za šestopostavljeno Rusinjo Svetlano Kuznjecovo, dvoboj se je končal s 6:7 (5), 6:3 in 6:2 v korist srbske igralke. Američanka Lindsay Davenport je z dvakrat 6:4 ugnala sedmo nosilko, Švicarko Patty Schnyder.

Izid dvojice (drugi krog):

Dinara Safina/Katarina Srebotnik (Rus/Slo/8) - Eva Birnerova/Anastasija Jakimova (Češ/Blr) 6:3, 6:4.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.