Šport

Bobinac predsednik RZS?

Ljubljana/Velenje, 16. 11. 2007 13.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
0

Rokometna zveza Slovenije naj bi kmalu dobila novega predsednika, na mestu Debeljaka pa se omenja Franjo Bobinac.

Žiga Debeljak naj bi po novem letu zapustil predsedniški solček na RZS.
Žiga Debeljak naj bi po novem letu zapustil predsedniški solček na RZS. FOTO: Dare Čekeliš

Na Rokometni zvezi Slovenije naj bi v prihodnjih mesecih prišlo do menjave na vodilnem položaju, in sicer se že dalj časa v javnosti pojavljajo govorice, da naj bi dosedanjega predsednika Žigo Debeljaka, prvega moža Mercatorja, zamenjal predsednik uprave Gorenja Franjo Bobinac. Informacijo smo preverili na obeh straneh, tako pri Bobincu kot tudi pri Debeljaku, a informacije niso potrdili.

Že dalj časa je namreč jasno, da prezaposleni Debeljak nima časa za opravljanje relativno zahtevne funkcije, medtem ko Bobinac velja za enega bolj zavzetih delavcev na krovni rokometni organizaciji, kjer je član predsedstva. Bobinac ima tudi prek rokometnega kluba Gorenje relativno pomembno ime v slovenskem rokometu, tako da je njegov prevzem vodenja zveze nekako že dalj časa pričakovan.

Franjo Bobinac je ime, ki ga že dalj časa povezujejo s prevzemom vodilne funkcije na RZS.
Franjo Bobinac je ime, ki ga že dalj časa povezujejo s prevzemom vodilne funkcije na RZS. FOTO: POP TV

"Bobinac je že sedaj član predsedstva Rokometne zveze Slovenije in velik športni navdušenec, a o prevzemu predsedniškega stolčka doslej še ni razmišljal," so nam sporočili iz Gorenja.

"Mandat Žige Debeljaka na mestu predsednika Rokometne zveze Slovenije je do leta 2010," so nam sporočili iz oddelka za odnose z javnostmi Mercatorja in o natančnejšem datumu ali morebitnem predčasnem umiku s te funkcije niso želeli odgovoriti.

Izvedeli smo, da Bobinac dosti pripomore k napredku in organiziranosti rokometa v Sloveniji, zato njegove vodstvene in manegerske sposobnosti niso sporne. Spomnimo, da zveza pod vodstvom Debeljaka posluje dobro, vendar ima prvi mož Mercatorja premalo časa za vodenje krovne organizacije. Debeljak je prevzel funkcijo od člana uprave Mercatorja Marjana Sedeja, njegov predhodnik pa je bil danes ljubljanski župan Zoran Janković.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.