Šport

Bo Krkić postavil španski rekord?

Barcelona, 01. 02. 2008 16.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Bojan Krkić, ki je zablestel v Barceloni, bi lahko postal najmlajši igralec v španski zgodovini, ki bi nastopil na članski reprezentančni nogometni tekmi.

Bo Krkić že pri 17 letih pisal špansko nogometno zgodovino?
Bo Krkić že pri 17 letih pisal špansko nogometno zgodovino? FOTO: Reuters

Mladi katalonski nogometni zvezdnik Bojan Krkić, ki je v tej sezoni zablestel v dresu Barcelone, bi lahko postal najmlajši igralec v španski zgodovini, ki bi nastopil na članski reprezentančni tekmi. Krkića, ki je star 17 let in štiri mesece, je namreč selektor Luis Aragones uvrstil na seznam za prijateljsko tekmo s Francijo.

Luis Aragones je za tekmo v Malagi naslednji petek poleg Krkića v moštvo za člansko izbrano vrsto prvič povabil še Alvara Arbeloo (Liverpool) in Fernanda Navarra (Real Mallorca). Bojan Krkić bo, če bo na tekmi tudi zaigral, postal najmlajši igralec v španski zgodovini, ki bo oblekel dres z državnim grbom. Doslej je bil rekorder Angel Zubieta, ki je davnega leta 1936 debitiral v španski izbrani vrsti, ko je bil star 17 let in devet mesecev.

Krkić, njegova mama je Katalonka, oče pa Srb, je za Španijo že igral na lanskem SP do 17 let, kjer je bil eden najboljših igralcev. Na klubski sceni je starostni rekord že dosegel, ko je oktobra proti Villarrealu kot najmlajši igralec doslej dosegel gol v španski Primeri Division.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

m_stevens
02. 02. 2008 15.05
eh toti je samo skomercializiran,nije baš nešto ovaj momak...
deattack@email.si
01. 02. 2008 17.35
car .. to glede izbire reprezentacije pa lohka iscm odgovore sam v tem da je njegova mati Katalonka .. pa da je asimilacija v spaniiji res tokrat mocnejsa kokr npr v ksni nemciji alpa kje .. kjer bi bla se sansa da bi zaigrou za domovino svojega oceta. Sicr pa .. ni respekta oz uzdusja se tapravga v srpski repki. da bi lohka sploh spostoval ta talent .. no upam da bo Djukić uvedu tisto kar nam manjka.