Šport

Bo Kamenica ostal selektor?

Ljubljana, 29. 11. 2007 13.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Morebitna menjava rokometnega selektorja Kamenice je razburila nekatere reprezentante, ki še razmišljajo o nastopu na EP.

Miro Požun naj bi se v soboto pogovarjal o prevzemu selektorskega stolčka.
Miro Požun naj bi se v soboto pogovarjal o prevzemu selektorskega stolčka. FOTO: POP TV

Potem ko je rokometni klub Celje Pivovarna Laško pred dnevi odpustilo trenerja Kasima Kamenico, je veliko ugibanj, ali bo Kamenica ostal selektor slovenske moške reprezentance za bližnje evropsko prvenstvo.

Poleg Kamenice se namreč omenja tudi Miro Požun, ki je izbrano vrsto že vodil in se je minuli vikend mudil na tekmi Celja Pivovarne Laško in Vfl Gummersbacha. Tam naj bi padla odločitev o menjavi selektorja.

Kot je znano, se je Požun še pred začetkom letošnje sezone umaknil s trenerskega mesta velenjskega Gorenja, saj naj bi bilo delo preveč stresno. Prevzel je mlajše ekipe v velenjskem klubu. Vse kaže, da se v vodstvu rokometne zveze močno zapleta, saj nekateri vodilni nasprotujejo Kamenici in bi na selektorskem stolčku raje videli Požuna.

Podpredsednik rokometne zveze Slovenije (RZS) Jani Živko je včeraj za 24ur.com povedal, da ne ve nič o pogovorih s Požunom, prav tako je danes to zanikal tudi član predsedstva RZS Franjo Bobinac, saj je to, kot pravi, v pristojnosti celotnega predsedstva RZS.

Ali to pomeni, da se je s Požunom pogovarjal predsednik zveze Žiga Debeljak ali mogoče drugi podpredsednik RZS Boško Šrot?

Pustimo času čas. Ta hip je kar koli komentirati še prehitro. slovenski reprezentant Uroš Zorman.

Reprezentanti s Kamenico zadovoljni

Kdor koli se je s Požunom pogovarjal, pa je pozabil na igralce, ki z menjavo ne bi bili zadovoljni. Ko je Kamenica od Slavka Iveziča prevzel reprezentanco, je eden od članov navdušeno dejal: "Če pride on, se bom zagotovo metal na glavo," in tako že takrat nakazal, da si reprezentanti želijo prihoda Kamenice. Nezadovoljstva do danes niso izražali, zato je novica o njegovi zamenjavi najbolj presenetila ravno igralce.


Debeljakovo (ne)obvestilo

Na Rokometni zvezi Slovenije se ne ve, kdo pije in kdo plača.
Na Rokometni zvezi Slovenije se ne ve, kdo pije in kdo plača. FOTO: Dare Čekeliš

"Za sprejemanje odločitev o imenovanju in odpoklicu selektorjev je pristojno predsedstvo RZS v sodelovanju s strokovnim svetom kot njegovim posvetovalnim organom. Če se bodo na tem področju sprejele odločitve o kakršnih koli pomembnejših spremembah, bo RZS o tem ustrezno in pravočasno informirala zainteresirane javnosti. Selektor g. Kasim Kamenica mi je včeraj posredoval pobudo za srečanje, ki ga bova opravila takoj, ko nama bodo to dopuščale najine službene obveznosti, predvidoma pa v sredini naslednjega tedna. Slovensko moško člansko reprezentanco namreč v začetku naslednjega tedna čakata pomembni prijateljski tekmi s Švico, pred tem pa intenzivno potekajo reprezentančne priprave," so zapisali na spletni strani Rokomente zveze Slovenije, podpisnik obvestila pa je predsednik Žiga Debeljak.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
30. 11. 2007 11.45
Meni se zdi najbolj smešno, da se ta tipl v teh več kot desetih letih, odkar šminkira po Sloveniji, še vedno ni naučil tega lokalnega jezika! Gre za d****a ali totalno prezira naš jezik in kulturo? Kva je to za en k****n, zadnjič enkrat sem ga poslušal in se mi zdi to katastrofa!
kasim.kamenica@gmail.com
29. 11. 2007 15.11
Kamenik je "baje" pokončal 4, Kamenica pa bo pokončal slovenski rokomet.
kasim.kamenica@gmail.com
29. 11. 2007 15.08
Tudi mene zanima kdo se je pri Kamenici metal na zobe, Požuna pa ne mara. Mogoče kdo ki ne zna bosanski jezik ki ga v SLO reprezentanci forsira Kamenica- katastrofa. Jaz bi zahteval na klopi prevajalca. Kako je lahko dober in razgledan selektor če se v vsem času bivanja v Sloveniji ni naučil več kot 5 slovenskih besed. In ne vem kako lahko takšnega novinarja sploh še gledajo v celjskem klubu, jaz bi ga odslovil v paketu skupaj z Kamenim.
Matjaz22m
29. 11. 2007 14.49
pa zanima me še kdo so tisti igralci, ki se ne bi strinjali z zamenjavo Kamenega - celjski igralci sigurno ne bi imeli nič proti zamenjavi
Matjaz22m
29. 11. 2007 14.44
naj si Matic Flajšman nese Kamenega domov, če misli da je tako dober in ga gleda doma na nočni omarci ne pa na čelu reprezentance - svetinje slovenskih rokometašev