Šport

Bo Figo sledil Beckhamu?

Los Angeles, 03. 08. 2007 14.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaš italijanskega prvaka Interja, Portugalec Luis Figo, je dobil ponudbo ameriške ekipe Los Angeles Galaxy.

Se bo Figo pridružil Beckhamu v ZDA?
Se bo Figo pridružil Beckhamu v ZDA? FOTO: Reuters

Tam je trenutno že angleški zvezdnik David Beckham, nekdanji soigralec Figa pri madridskem Realu, Američani pa pregovarjajo tudi Francoza Zinedina Zidana, da bi se pridružil ekipi in so mu kljub temu, da je pred letom dni sklenil kariero, ponudili 33 milijonov evrov. Figo je pred tremi tedni podaljšal pogodbo z Interjem do konca sezone 2007/08. Pred tem je ob že omenjenih klubih igral še za Barcelono in lizbonski Sporting.

Beckham še ni igral, tekme kljub temu razprodane

David Beckham z dresom LA Galaxy
David Beckham z dresom LA Galaxy FOTO: Reuters

Ameriške ponudbe so zanimive, vse pa je razložljivo s finančnega vidika. Beckham zaradi poškodbe doslej še ni zaigral za moštvo iz Los Angelesa, kljub temu pa so skoraj vse tekme do konca sezone, ki se v ZDA konča 31. oktobra, razprodane. To velja tako za domače tekme kot skoraj za vse tekme, kjer njegova nova ekipa gostuje. Povsem konkretno: Beckham, najdražji nakup v zgodovini ameriškega nogometa, naj bi z Los Angelesom zaigral na 11 stadionih, osem jih je že razprodanih.

Kdaj bo 32-letni Beckham prvič zaigral, za zdaj še ni jasno. "Poškodba se še kar vleče in ne vem, kdaj bo popolnoma okreval. Komaj je začel s tekaškimi treningi in sprva bo morda le za nekaj minut stopil na igrišče," pa je ob tem dejal trener ekipe Galaxy Frank Yallop, vesel, da njegov novi zvezdnik vsaj ne šepa več.

Že zdaj je jasno, da bo Beckham z ekipo odpotoval v Toronto. Ne glede na njegovo vlogo na igrišču ali ob njem pa je Anglež magnet za gledalce. To dokazuje tudi statistika. Pred njegovim prihodom je bilo doslej v sezoni razprodanih le 15 tekem v ligi. Pri Galaxyju so zato kljub dragemu nakupu prepričani, da bodo z njim v nekaj sezonah napravili zelo dober posel.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.