Šport

Bo Džikić nadigral Litovce?

Ljubljana, 09. 01. 2008 16.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V 11. krogu Evrolige se bo Union Olimpija v četrtek zvečer v Tivoliju pomerila z Žalgirisom iz Kaunasa, svoj trenerski krst pa bo dočakal tudi Aleksandar Džikić.

Vodstvo Uniona Olimpije ima v četrtek zvečer tekmo proti Žalgirisu, bi lahko malce hudomušno zapisali po zadnjih tivolskih dogodkih. Trener Memi Bečirovič je že zgodovina, prišel je srbski strokovnjak Aleksandar Džikić, moštvo Uniona Olimpije pa bo v 11. krogu Evrolige v Ljubljani gostilo Žalgiris iz Kaunasa.

Novi trener Uniona Olimpije Aleksandar Džikić se bo v četrtek zvečer predstavil ljubljanskemu občinstvu in navijačem.
Novi trener Uniona Olimpije Aleksandar Džikić se bo v četrtek zvečer predstavil ljubljanskemu občinstvu in navijačem. FOTO: Damjan Žibert

Spomnimo, na prvi tekmi v Litvi je Union Olimpija odigrala eno izmed najslabših tekem v evroligaški konkurenci. Ta katastrofalni nastop Uniona Olimpije se lahko neslavno primerja le še z njihovo drugo največjo sramoto (tako kar se tiče igre, kot tudi rezultata) in sicer njihov decembrski nastop na povratni tekmi v atenskem Pireju proti Olympiakosu.

V moštvu Žalgirisa bo v Tivoliju nastopil tudi nekdanji košarkar Uniona Olimpije in občasni slovenski reprezentant Goran Jurak.
V moštvu Žalgirisa bo v Tivoliju nastopil tudi nekdanji košarkar Uniona Olimpije in občasni slovenski reprezentant Goran Jurak. FOTO: Reuters

Kaj se torej dogaja v Tivoliju? Novi šef tivolskega strokovnega štaba Džikić je že „na polno“ zavihal rokave, večina zeleno-belih igralcev pa je z njegovim pristopom, znanjem in vadbo zelo zadovoljna. V četrtek pa Union Olimpijo čaka tudi prva in hkrati odločilna preizkušnja po zamenjavi trenerja. V Tivoliju bo gostovalo zelo dobro litovsko moštvo, ki bi ga utegnili ljubljanski košarkarji in njihov novi trener ukaniti zgolj z granitno obrambo in hitro, gibljivo igro v napadu in seveda izjemnim strelskim večerom.

Zeleno-beli preporod?

Navidezna tivolska ljubezen: žejni direktor Janez Rajgelj (levo) in novi trener Aleksandar Džikić naj bi v prihodnjih mesecih skupaj reševala Union Olimpijo.
Navidezna tivolska ljubezen: žejni direktor Janez Rajgelj (levo) in novi trener Aleksandar Džikić naj bi v prihodnjih mesecih skupaj reševala Union Olimpijo. FOTO: Damjan Žibert

Tekma proti Žalgirisu bo za Union Olimpijo spet „zgodovinska“, saj bi v primeru novega poraza tivolsko moštvo dokončno zastalo pred vrati uvrstitve v drugi krog Evrolige. Trener Džikić je v zadnjih dneh večinoma spoznaval igralce in moštvo, v tako zelo kratkem času pa tudi srbski strokovnjak preprosto ne (z)more spreobrniti igralnih in drugih navad najboljših tivolskih igralcev.


Pravzaprav so na potezi košarkarji Uniona Olimpije, ki so nekako neslavno „odnesli“ prav Memija Bečiroviča, proti Žalgirisu pa bi morali končno igrati tudi za svojo čast in ugled kluba. Košarkarski Tivoli bo v četrtek zvečer v vsakem primeru doživel nekakšno trenersko in igralsko „očiščenje“, Union Olimpija pa naj bi z zmago proti Litovcem vendarle napovedala novo, bolj znosno tekmovalno obdobje. Bomo videli.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

alen_
10. 01. 2008 18.18
Samo začneš brati članek in takoj ugotoviš kdo je avtor: Jure Zorčič. A ne gre en članek brez pljuvanja olimpije, in opisovanja "sramot" in "katastrof". Pa koji ... si ti da veš kaj Džikić ne zmore naredit. Me zanima kaj bo pisal po tekmi, ko bomo zmagal? Najbrž bo kdo drug prispeval članek, ker v pač ne bo povoda za blatenje UO.