Šport

Nič novega na VN Velike Britanije, Bautista znova neulovljiv

Donington, 01. 07. 2023 12.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dirkači v razredu Superbike so na polovici sezone, v kateri prevladuje aktualni prvak Alvaro Bautista. A Donington Park njegovim tekmecem ponuja priložnost, da se razmerje moči končno obrne. Na slovitem britanskem dirkališču namreč Ducati nima zmage že 12 let. Kvalifikacije je dobil Jonathan Rea, Bautista pa je končal v pesku. A dirka je nekaj popolnoma drugačnega, kar je Bautista znova dokazal, še enkrat zmagal in prednost v skupnem seštevku povečal na krepkih 91 točk.

Jonathan Rea je na kvalifikacijah, ki so potekale v suhih vremenskih razmerah, izkoristil prednost domače steze in prišel do najboljšega startnega položaja. Drugi je bil Alvaro Bautista, tretji pa Danilo Petrucci. Španski dirkač, letos z naskokom prvo ime sezone, je bil v svojem zadnjem hitrem krogu na pragu najboljšega časa, a je v zavoju številka osem padel, tako da se je "pole positiona" veselil ljubljenec britanskih navijačev Rea. V drugi startni vrsti so dirko začeli Toprak Razgatlioglu, Alex Lowes in Dominique Aegerter.

Alvaro Bautista
Alvaro Bautista FOTO: Superbike

Začetek dirke je bil izjemno zanimiv, saj sta si Rea in Razgatlioglu v uvodnih krogi skoraj da iz kroga v krog izmenjevala vodstvo. Vodilni v skupnem seštevku Bautista je vse skupaj opazoval z varne razdalje tretjega mesta in čakal na svoj trenutek. Brez skrbi, dočakal ga je, saj je prevzel vodstvo in na VN Velike Britanije zmagal prvič po letu 2011. Turk (drugi) in Britanec (tretji) sta ostala za njim in na teh mestih tudi ostala. V prvenstvu Superbike torej nič novega, saj je vodilni zgolj še povečal svojo prednost na vrhu skupnega seštevka. Bautista ima 323 točk na vrhu, Razgatlioglu ima na drugem mestu 232 točk, tretji je Andrea Locatelli s 161 točkami, Rea pa se s 145 točkami nahaja na četrtem mestu.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.