Šport

Bledi remi v Celju

Celje, 13. 10. 2007 21.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenija je v kvalifikacijski tekmi za EP 2008 v Celju le remizirala proti čvrsti reprezentanci Albanije.

Slovenija je podobno kot na prvi tekmi z Albanijo iztržila le remi.
Slovenija je podobno kot na prvi tekmi z Albanijo iztržila le remi. FOTO: Reuters

Slovenija je po desetih odigranih tekmah kvalifikacij za evropsko nogometno prvenstvo 2008 (3 zmage, 2 remija, 5 porazov ) še vedno na četrtem mestu lestvice skupine G. Po tem remiju ostajata Slovenija in Albanija soseda na lestvici, le da imajo Slovenci točko več.

Slovenski selektor Matjaž Kek je na tekmi proti Albaniji pričakoval vse tri točke, osvojil pa le eno.
Slovenski selektor Matjaž Kek je na tekmi proti Albaniji pričakoval vse tri točke, osvojil pa le eno. FOTO: POP TV

Slovenci so želeli na domačem terenu celjske Arene Petrol pred približno 5000 gledalci nadaljevati zmagovalni niz. V jesenskem delu kvalifikacij za EP so zabeležili dve zaporedni zmagi, tokrat pa niso uspeli streti čvrstih albanskih okopov, čeprav so imeli večino tekme terensko pobudo in niti igre v svojih nogah. Toda zrelih priložnosti so si pripravili bore malo in predvsem v drugem polčasu so celo dopustili gostom, da so malce zadihali, poleg tega pa so varovanci trenerja Otta Barića zaigrali veliko pogumneje.

Na prvi tekmi obeh tekmecev v Skadru letos marca so slovenski fantje prav tako le remizirali, zanimivo pa je, da je bila to prva tekma, ko je na klopi sedel Matjaž Kek, ki je takrat zamenjal Braneta Oblaka.

Kek je imel pred samo tekmo sicer kopico težav s poškodbami, saj sta odpadla standardna člana Dalibor Stevanović in pa Dare Vršič. Slovenija je imela v prvem polčasu terensko premoč, a je jalovo napadala. Albanci so dobro igrali v obrambi in uspešno zaustavljali nalete Slovencev, vmes pa nekajkrat zapretili v hitrih protinapadih, a vratar Samir Handanović ni imel veliko dela. Tudi njegov kolega na nasprotni strani ne, saj je večina slovenskih strelov ušla mimo gola.

Pred 5000 gledalci v Celju sta se Slovenija in Albanija razšla brez zmagovalca.
Pred 5000 gledalci v Celju sta se Slovenija in Albanija razšla brez zmagovalca. FOTO: Reuters

Najnevarnejši poizkus je vratar Beqaj v prvem polčasu ubranil v 46. minuti po strelu z glavo Lavriča po izvajanju prostega strela. V drugih 45 minutah je že ob omenjeni večji samozavesti gostov domača vrsta še vedno igrala premalo dinamično, da bi presenetila Albance. Albanci so bili celo več pri žogi, a tako kot Slovenci premalo konkretni pri zaključnem strelu. V 80. minuti je po podaji Birse iz kota Koren zapravil priložnost tekme. Kek je opravil vse tri menjave, a ni nič pomagalo, v 88. minuti pa je Dede celo zamudil izjemno priložnost, ko je streljal neposredno izpred gola, a zadel zunanji del mreže.

Naslednja tekma je na sproredu že v sredo, ko Slovenija v Eindhovnu gostuje pri Nizozemski, ki je skupaj z Romunijo skupaj na vrhu skupine G.

Slovenija - Albanija 0:0 (0:0)
Celje. Arena Petrol. 5000 gledalcev. Glavni sodnik: Nuno Pereira (Portugalska)
Strelci: -
Slovenija: Handanovič, Brečko, Mörec, Cipot, Jokič (Ilić, 77.), Žlogar, Koren, Kirm, Birsa (Mihelič, 83.), Lavrič, Novakovič (Rusič, 62.). Trener: Matjaž Kek.

Albanija: Beqaj, Vangeli, Dede, Curri, Rrustemi, Haxhi (Mukaj, 60.), Lala, Bulku, Duro (Bushi, 77.), Skela (Hyka, 92.), Bogdani. Trener: Otto Barić.

Izida skupine G:

Romunija : Nizozemska 1:0 (0:0)
Goian 71.

Belorusija : Luksemburg 0:1 (0:0)
Leweck 90.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
15. 10. 2007 10.26
S nekim pozitivnim pristupom i prodiranjem u globinu, jasno in po krilih sa strane, oni bi sigurno dosegli en pozitivan rezultat, maksimalno seveda. To je bila ena tekma, oni stoprocentno idu u vsaku tekmu sa maksimalnim angažmajem, nema sreće. sigurno pa bo prišlo, uz maksimalo angažiranje seveda. Dajmo naši, kdor ne skače ni Slovenc"" Potencial je!!! manjka še neka inovativnost, da sestavijo napad za gol! To je to! Ima kdo kaj proti(v)?
pumpar@volja.net
14. 10. 2007 18.01
Itak da je blo folka..če pa je to šport za rajo...
mrki333@yahoo.com
14. 10. 2007 17.41
Kaj je pa zate rezultat? U čem je pol bistvo kvalifikacij če praviš da uvrstitev na euro ni rezultat. Če ni to uspeh si še enkrat poglej posnetke z brnika kok folka je blo tm pa skandiral imena teh igralcev k praviš da niso slovenci. Za bogate države mogoče to ni nč za take male državce pa je.Zgleda da nimaš pojma o nogometu ampak si tle gor sam da dokažeš da si en navadn nacionalist k nima nč od lajfa pa tle pametuje po netu. Kdor kol da se piše na ič al pa ne igra za Slovenijo in se bori za njo.Mal si poglej prvo postavo proti Albaniji pa mi naštej kok je kao balkancev kok pa kao čistih slovencev.
pumpar@volja.net
14. 10. 2007 17.19
Alo pa kaj vi kar talate besede v usta...jaz nisem nikol reko da so dobri...a uvrstitev na evropsko prvenstvo je rezultat a?:)haha nniste normalni...a tam mamo ljudi ki osvajajo naslove svetovnih prvakov pa nimajo nič kaj dosti od tega...Lavrič,Ačimovič,Zahovič....to so res Slovenci,...jaz pa sem Kitajc potem...
pumpar@volja.net
14. 10. 2007 17.16
Mike s tabo nebo razpravlju ker nisva na isti frekvenci.Ej nevem zakaj pol konc mesca ne nakažeš plače na nogometno zvezo Slovenije...če so tak dobri in če bo kdaj kaj iz njih...lepo te prosim.Vemo da nebo nikol nič...balkanci nam kruha dali bodo ne...
orkan
14. 10. 2007 12.15
Glede na kakovost domačega prvenstva in manjšo vlogo ter igranje reprezentantov v tujih klubih,so rezultati in stanje na lestvici povsem realni.
mrki333@yahoo.com
14. 10. 2007 11.27
supreme- naključje je blo da smo bli na evropskem pa svetovnem prvenstvu!!!!! Kr tko se nam je usral zmagat Ukrajino pa Romunijo.V tistih časih je bežigrad poku po šivih.Bli so kvalitetni igralci.Zdej ne najdeš več takih igralcev, večina jih sedi na klopi al pa igrajo v v drugorazrednih klubih. A nasprotniki igrajo po angleških španskih ....... ligah. Trenutno ni kakovosti, to so vse mladi igralci k bojo rabl še mal cajta da dozorijo.
mike99
14. 10. 2007 10.56
pumpar, dej se ze umiri s tem tvojim butastim pljuvanjem cez nogomet.Pejt nazaj sah igrat al pa konjenistvo gledat in pusti nogomet pri miru.Ne ga gledat pa bo ce ti ni vsec. Za vse tiste pljuvace ki sam kritizirat znate pa to da ste eni hinavci ki stojite za ekipo samo ko so uspehi, ko pa pridejo porazi jih pa spljuvate po forumih, sram vas bodi. Taprav navijac stoji za svojim mostvom v dobrem in v slabem. Se pa strinjam da je blo to kar so pokazal vceri vse skup za en k...c. Nic od nica. Tekma za pozabit.
supreme@mail386.com
14. 10. 2007 08.30
dej ne seri s to zlato generacijo !!!! vse skup je blo naključje čist nič druzga !!!!
budda
14. 10. 2007 07.55
mrki333 podpišem...sama dvoličnost v komentarjih
mrki333@yahoo.com
14. 10. 2007 03.06
pumpar ne govor neumnosti.A v zlati generaciji so bli usi čisti slovenci. Ačimovič zahovič karič ......... K so oni spravl slovenijo tm k je bla si biu veseu zdej pa k ne gre gremo s prstom kazat na *balkance* .Birsa lavrič koren komac kirm mihelič brečko a to so zate lenuhi čefurski. Ne govor bedarij.
230
14. 10. 2007 00.25
Morda bomo spet poslušali "strokovnjake", da vlagamo premalo denarja,a če bo šlo tako naprej, bodo morali nam gledalcem plačevati, da bomo prišli na tekmo!!!
Tedy1967
14. 10. 2007 00.12
Prvovrstne baletke na lestvici UEFA
nemejugat
13. 10. 2007 23.55
Prav me zanimajo komentarji vodilnih in piscev na 24 ur....?? A mi res rabimo še kak stadion? Ma dajte no, saj še ta je bil na pol prazen. Kdo bo pa to bedo hodil gledat? Sami izgovori so jih, igra ne steče, enkrat ni Žlogarja, drugič Stevanoviča, Vršiča, tretjič ni Birse, pa spet tega pa onega...zmeraj ni nekoga in ravno tisti bi dal danes tri gole...samo ga žal danes ni. Samo nakladanje, fantje so brez kondicije to se vidi že od daleč, kuperja naj grejo teč, morda jih bo Katenec čez nekaj let spet spravil vse skupaj. Novakovič...baje odlično daja gole, toda jaz ga danes nisem videl da bi kaj pomenil, Birsa izgubljen, Lavrič morda se je danes malo manj valjal po igrišču, o Iliču se je še nedolgo pisalo kako je inn v Španiji, sedaj pa že greje klop...Še malo pa bo nekaj pomenil samo golman...nič čudnega da padamo po lestvici....UEFA... vse skupaj ena velika 0
uroz
13. 10. 2007 23.49
TOOO LUKSEMBURG!!!