Šport

Blatter za mikročipe

Dubaj, 27. 11. 2006 16.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik FIFA Sepp Blatter je za uporabo mikročipov in hkrati ne zagovarja uporabe videoposnetkov na tekmah.

Predsednik Mednarodne nogometne zveze (FIFA) Sepp Blatter je v Dubaju potrdil, da se zavzema za uporabo tehnologije, ki bo pripomogla k pravilnim odločitvam ob nejasnih položajih žoge na golovi črti. Hkrati pa je poudaril, da dokler bo on predsednik FIFA, ne bo dovolil uporabe videoposnetkov.

Blatter pričakuje, da bodo žoge z mikročipi oziroma kamere za golom uvedli v letu dni, kar bi preprečilo zmote ob spornih situacijah. To novo tehnologijo naj bi uporabili že na klubskem svetovnem prvenstvu decembra leta 2007 na Japonskem. "Prihodnje leto bomo opravili nekaj poizkusov na mladinskih tekmovanjih v Kanadi in Južni Koreji. Prepričan sem, da bomo konec leta 2007, ko bo svetovno klubsko prvenstvo, že uporabljali omenjeno tehnologijo," je na konferenci Soccerex dejal Blatter.

"Toda ne bomo pa uvedli videoposnetkov in ustavljali igre. To bi igri odvzelo spontanost in čarobnost. V nogometu moramo ohraniti človeški pridih. Dokler bom predsednik, bomo imeli le tehnologijo, ki bo omogočala pravilne odločitve v trenutkih, ko ne bo jasno, ali je žoga prečkala golovo črto," je dodal prvi mož krovne nogometne organizacije.

Za uporabo videoposnetkov so se zavzemali predvsem predstavniki angleške lige, saj so sodniki v zadnjem času napravili kar nekaj očitnih napak. Angleška nogometna zveza je skušala na več načinov povrniti ugled sodnikov, toda kritike na račun sojenja na Otoku se še niso polegle.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.