Šport

Bjoerndalnova žena za Belgijo

Ljubljana, 09. 10. 2006 10.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V ženskem delu biatlonske karavane pred sezono 2006/07 prihaja do številnih sprememb.

Nathalie Santer na biatlonski preizkušnji na Pokljuki
Nathalie Santer na biatlonski preizkušnji na Pokljuki FOTO: Reuters

Ena najboljših italijanskih tekmovalk, Nathalie Santer, 34-letna soproga Norvežana Oleja Einarja Bjoerndalna, je sporočila, da bo po novem nastopala za Belgijo. Vsekakor bo prihod štirikratne dobitnice olimpijske medalje, tudi zlate v Salt Lake Cityju, velika okrepitev za biatlonsko nerazvito državo.

Konec za Beerovo

Nemčija v novi sezoni ne bo več mogla računati na Katjo Beer. Tekmovalka, ki bo ta teden napolnila 30 let, se na nemškem prvenstvu ni uvrstila v ekipo za svetovni pokal. Beerova je zato sklenila športno pot.

"Zdaj je prišel čas, da tvegam korak v življenju po športu. Začela bom študij ekonomije," je novinarjem povedala tekmovalka, ki je bila članica nemške ekipe A pet sezon, prvo zmago dosegla leta 2002, v zadnji zimi pa je na nekaj tekmah nosila celo rumeno majico vodilne v skupnem seštevku.

Pileva na TV

Novo kariero pa je začela tudi Rusinja Olga Pileva, ki je bila po olimpijskih igrah v Torinu suspendirana zaradi jemanja nedovoljenih poživil. Slednja je presedlala na televizijo v sibirskem Krasnojarsku, kjer vodi TV poročila.

Na novo kariero se je pripravljala zadnjih šest mesecev in obiskovala intenzivne jezikovne tečaje, tečaj retorike in igralstva. Olimpijska prvakinja iz Salt Lake Cityja se še ni odločila, ali se bo vrnila v biatlon. Pred tem mora prestati dveletni suspenz.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.