Šport

Beljak premagal Jesenice

Beljak, 03. 12. 2006 20.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Acronija Jesenic so v 27. krogu avstrijske lige Ebel v gosteh izgubili proti VSV Beljaku s 3:5.

Tomaž Razingar
Tomaž Razingar FOTO: POP TV

Hokejisti Acronija Jesenic so v 27. krogu avstrijske lige Ebel v gosteh izgubili proti VSV Beljaku s 3:5 (1:0, 1:3, 1:2).

Za uvod so koroški gostitelji pripravili prijetno presenečenje, kajti jeseniške hokejiste in kakšnih 500 zvestih navijačev je prijazen ženski glas pozdravil v slovenskem jeziku in tudi vse uradne objave so naznanjali dvojezično.

Pohvalen pa ni bil začetek gostov, kajti že po 45 sekundah je moral na kazensko klop Razingar, a so "železarji" vse napade domačih odbili, tako da iz prve številčne prednosti orlov ni bilo nič. Zato pa so bili uspešnejši hokejisti Acronija, ki so ob prvi prednosti igralca več zadeli v polno. Razingar, še vedno z zaščitno masko pred obrazom, je lepo podal na daljšo vratnico, za 1:0 pa je poskrbel Mitja Robar. Jeseničani so bili na trnih med šesto in osmo minuto, ko so imeli Beljačani kar minuto in 36 sekund dva igralca več na ledu, toda obramba gostov je zdržala, svoj delež pa je dodal še Kotyk.

V drugem delu je bila igra precej manj živahna, oboji so naredili nekaj nepotrebnih napak, toda gosti so domačine držali na primerni oddaljenosti. Vendar le do 35. minute, ko so Beljačani po podaji izza gola presenetili jeseniškega čuvaja mreže, le minuto kasneje pa so se že veselili vodstva, ko so izkoristili gnečo pred vrati gostov vrati. Sledil je še hiter odgovor Acronija, do izenačenja je minilo vsega 27 sekund, ko je natančno podajo Foxa s strelom pod prečko kronal Marcel Rodman. Na žalost gostov pa so domači po vsega pol minute kazni Rebolja zadeli za novo vodstvo.

V zadnji tretjini se je na ledu odvijala prava drama, kakršnih je bilo v letošnji sezoni med starima znancema kar nekaj. Številne priložnosti na obeh straneh, odlična vratarja, toda jeseniška igra ob številčni prednosti je bila neučinkovita. Prav nasprotno pa je bilo v domači vrsti, saj so do ponovnega vodstva prišli ob igralcu več, za končni dve točki pa je s strelom v prazen gol poskrbel Daniel Gauthier. Ob porazu Salzburžanov v Celovcu se je VSV spet prebil na prvo mesto lestvice.

Mestna dvorana, gledalcev 4300, sodniki: Bogen, Peiskar, Riener (vsi Avstrija).
Strelci: 0:1 Robar (Razingar, 4.), 1:1 M. Raffl (Scoville, Kaspitz, 35.), 2:1 T. Raffl (Petrik, Peintner, 36.), 2:2 M. Rodman (Fox, 37.), 3:2 Elick (Gauthier, Bousquet, 39.), 3:3 Pretnar (Pare, 44.), 4:3 Elick (Gauthier, Kromp, 49.), 5:3 Gauthier (60.).
Kazenske minute: VSV Beljak 16, Acroni Jesenice 22 + 30.

Izidi:

||KAC Celovec - Red Bull Salzburg | 4:3 (0:2, 0:1, 4:0)
Black Wings Linz - Graz 99ers | 4:2 (2:0, 1:0, 1:2)
VSV Beljak - Acroni Jesenice | 5:3 (0:1, 3:1, 2:1)
Vienna Capitals - Innsbruck | 3:4 (0:3, 1:0, 2:1)||

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.