Šport

Beckham vreden svojega denarja

Ljubljana, 30. 12. 2007 14.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ali se je LA Galaxyju splačalo za Davida Beckhama odšteti 128 milijonov dolarjev?

David Beckham, ki je julija prišel v Ameriko, kjer je podpisal pet letno pogodbo z nogometnim klubom LA Galaxy za bajnih 128 milijonov dolarjev, ni ravno upravičil pričakovanj ameriške nogometne javnosti.

David Beckham se ni ravno izkazal na nogometnih zelenicah.
David Beckham se ni ravno izkazal na nogometnih zelenicah. FOTO: Reuters

Angleški zvezdnik, ki se je v juniju poškodoval na reprezentančni tekmi proti Estoniji, poškodba pa se mu je spet obnovila, ko je z Real Madridom osvojil naslov španskega prvaka, je svojo prvo tekmo pri novih delodajalcih bolj kot ne presedel na klopi za rezervne igralce.

Na tekmah LA Galaxyja so tudi njegove zveste oboževalke.
Na tekmah LA Galaxyja so tudi njegove zveste oboževalke. FOTO: Reuters

Svoj prvi gol je zadel avgusta proti ekipi DC Uniteda, a že teden dni kasneje si z njim niso mogli več pomagati, saj si je zvil koleno.

Proti koncu sezone, ko od tako pričakovane okrepitve še vedno ni bilo prav dosti koristi, je za nameček LA Galaxyju spodletela še tako željena uvrstitev v končnico prvenstva.

Beks zna pritegniti pozornost.
Beks zna pritegniti pozornost. FOTO: Reuters

Kljub temu, da Beckham ni blestel na zelenicah pa je zato toliko več pozornosti zbujal izven njih. Ko so bili s klubom na turneji po Avstraliji in Novi Zelandiji, so ga njegovi zvesti oboževalci pričakali že na letališču. Prodaja vstopnic pa se je posredno povečala tudi ostalim ameriškim nogometnim klubom. Dres, ki ga Beckham nosi v svojem ameriškem klubu pa je že postal najbolj prodajan v zgodovini športa. V klubu pa so priznali, da se jim je denar, ki so ga porabili za njegov prihod v Kalifornijo že povrnil.

Oboževalci se prerivajo za njegove avtograme kjerkoli se pojavi.
Oboževalci se prerivajo za njegove avtograme kjerkoli se pojavi. FOTO: Reuters

S svojim odhodom čez lužo pa je Becks sprožil, da so se za takšno potezo odločili še nekateri drugi nogometaši v evropskih klubih. Tako je recimo Juan Pablo Angel, ki je igral za angleškega prvoligaša Aston Villo prestopil k ekipi New Yorka. Pojavile pa so se tudi že govorice, da naj bi čez lužo odšel tudi ukrajinski zvezdnik Andrej Ševčenko.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ironmaiden@siol.net
31. 12. 2007 10.02
Vsi svetovni mediji so takrat poročali o 250 milijonih dolarjev in ne o 128 kot imate napisano vi. Ko je podpisal pogodbo ste imeli tudi vi (po spominu) napisano da bo v 5 letih dobil 250 milijonov dolarjev. Če pa na original članku ki ste ga tako sabo prevedli piše 128 milijonov evrov pa je to nekaj čisto drugega.