Šport

Beckham se vrača

London, 26. 05. 2007 15.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Angleški nogometni selektor, ki je leto dni trdil, da v njegovih načrtih ni prostora za Beckhama, si je premislil.

V angleški izbrani vrsti je spet prostor za Beckhama
V angleški izbrani vrsti je spet prostor za Beckhama FOTO: Reuters

Nogometni zvezdnik David Beckham se je po skoraj enoletni odsotnosti vrnil v angleško izbrano vrsto. Selektor Steve McClaren je na seznam 26 igralcev za petkovo prijateljsko tekmo z Brazilijo in kvalifikacijski dvoboj za EP 2008 z Estonijo uvrstil tudi nekdanjega kapetana, ki je doslej zadnjo reprezentančno tekmo igral na lanskem svetovnem prvenstvu 1. julija proti Portugalski.

Beckham, ki v zadnjem času, potem ko je podpisal pogodbo z ameriškim moštvom Los Angeles Galaxy, blesti v dresu madridskega Reala, je v svoji karieri igral na 94 tekmah angleške izbrane vrste. Na zadnjih devetih tekmah Anglije po lanskem SP ni dobil vabila, McClaren pa je pojasnil, da v njegovih načrtih ni prostora za "Becksa".

"Čaka nas pomembna tekma z Estonijo, ki jo preprosto moramo dobiti. Zato sem sestavil ekipo, ki bo tega sposobna," je spremembo zamisli in vabilo Beckahmu utemeljil McClaren.

Tekma Anglije z Brazilijo bo prva za člansko reprezentanco na nedavno odprtem novem stadionu Wembley v Londonu.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.