Šport

Beckham se vrača domov

Los Angeles, 23. 10. 2007 14.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

David Beckham je končal sezono v ZDA in se bo vrnil v Anglijo.

David Beckham je končal sezono v ligi MLS.
David Beckham je končal sezono v ligi MLS. FOTO: Reuters

Nogometni superzvezdnik David Beckham je že končal sezono čez lužo, saj se moštvo Los Angeles Galaxy ni uvrstilo v končnico lige MLS. Moštvo iz Kalifornije je sicer zmagalo na petih od zadnjih šestih tekem, vendar so potrebovali zmago tudi na zadnji tekmi rednega dela proti Chicagu. To jim ni uspelo, saj je za zmago Chicaga gol v 93. minuti zabil John Thorrington.

Že konec oktobra je tako konec klubske sezone za angleškega nogometaša, ki se je v zadnjem obdobju ubadal s številnimi poškodbami in se je po sedemtedenski odsotnosti zaradi težav z gležnjem šele minuli četrtek vrnil v moštvo. Vseeno pa se je 32-letnik odločil, da bo še naprej treniral, saj ga čakajo nastopi v državni reprezentanci, nova sezona v ZDA pa se začne šele aprila.

Selektor Anglije Steve McLaren je pred časom Beckhama celo izločil iz reprezentance, a je kmalu sprevidel, da ga še vedno potrebuje in ga je ponovno povabil v izbrano vrsto. Beckham upa, da bo v angleškem moštvu že za tekmo s Hrvaško konec novembra.

Beckham se bo z družino vrnil na Otok in bo kot kaže treniral z moštvom Ipswicha, ki nastopa v drugi ligi. V neposredni bližini je njegov rojstni kraj Hertfordshire, poleg tega pa je Becks zelo dober prijatelj z lastnikom moštva Jimom Magiltonom.

Vseeno pa ga navijači ne bodo videli odigrati kakšno tekmo, saj saj mu delodajalci iz Los Angelesa ne dovolijo prestopa v kakšen drug klub v tej medsezoni, saj se predvsem bojijo nove poškodbe.



SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.