Šport

Bečirović v Houstonu, Nesterović v Madridu

Madrid, 12. 10. 2007 13.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sani Bečirović je v Houstonu dosegel 14 točk, Rašo Nesterović v Madridu pa 13.

Organizator igre Jose Calderon in trener Toronta Sam Mitchell sta si imela po porazu veliko povedati.
Organizator igre Jose Calderon in trener Toronta Sam Mitchell sta si imela po porazu veliko povedati. FOTO: Reuters

NBA karavana se po gostovanju v Istanbulu, Trevisu, Rimu, Malagi, Londonu in Madridu in dvanajstih dneh evropske turneje vrača nazaj čez lužo. Na stari celini so se v dvoboju z različnimi evropskimi moštvi kosale štiri NBA ekipe, Minnesota, Boston, Toronto in Memphis. Predvsem slednji dve sta močno evropsko obarvani, pri Memphisu je ključni igralec Španec Pau Gasol, Toronto pa v mini evropski koloniji stavi na Španca Jorgeja Garbajoso in Jose Calderona, Italijana Andreo Bargnanija in Slovenca Raša Nesterovića.

Od sedmih odigranih tekem so NBA-jevci dvakrat dvorano zapustili sklonjenih glav. Unicaja je v Malagi premagala Memphis, na zadnji tekmi turneje pa je po podaljšku madridski Real porazil Toronto. Pri španskem moštvu je blestel Luis Bullock s 27 točkami, kapetan slovenske reprezentance Nesterović pa je bil četrti strelec moštva s 13 točkami.

Sani Bečirović se je ponovno boril z kitajskim velikanom pod obročem Houstona Yao Mingom.
Sani Bečirović se je ponovno boril z kitajskim velikanom pod obročem Houstona Yao Mingom. FOTO: Reuters

Na ameriški turneji je tudi evropski klubski prvak Panathinaikos. Varovanci trenerja Željka Obradovića so izgubili v Houstonu, nervozni strateg Grkov pa je moral po drugi tehnični napaki v garderobo. Pri Houstonu se je izkazal 27-letni Argentinec Luis Scola, ki bo letos novinec v NBA (dosegel je 17 točk), pri Grkih pa je največ minut na parketu prebil Sani Bečirović (30) in zbral 14 točk.

Evropska klubska košarka je za Američane precejšnja neznanka, zato pa je NBA v Evropi izjemno popularna. Še posebej v zadnjih letih, ko pod severnoameriškimi koši glavne vloge prevzemajo Evropejci. Tony Parker, Dirk Nowitzki, Pau Gasol, Andrej Kirilenko, Mehmet Okur in cela kopica drugih. Zanimivo pa je, da sta na evropskih tleh najbolj prodajana dresa dveh ameriških igralcev, na vrhu je Miamijev Dwayne Wade, sledi mu Denverjev Allen Iverson, na tretjem mestu pa je prvi Evropejec, Francoz Parker.

Memphis Grizzlies - Estudiantes Madrid 98:73

Maccabi Tel Aviv - New York Knicks 85:112

Real Madrid - Toronto Raptors 104:103 (podaljšek)

Houston Rockets - Panathinaikos 107:70



KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.