Šport

Bečirovič: Tekmo bom gledal doma

Ljubljana, 10. 01. 2008 17.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sedaj že nekdanji trener košarkarskega kluba Uniona Olimpije, Memi Bečirovič, bo tekmo zmajev gledal iz domačega naslonjača.

Memi Bečirovič, ki je Union Olimpijo nazadnje vodil v soboto proti Zadru, bo četrtkovo evroligaško tekmo proti Žalgirisu spremaljal preko televizijskega ekrana. »Tekmo bom seveda gledal, vendar se v Tivoli ne bom odpravil. Zaradi narave svojega dela pa bom spremljal tudi ostale evroligaške obračune,« je za 24ur.com povedal Bečirovič.

Memi Bečirovič si bo tekmo zmajev ogledal doma.
Memi Bečirovič si bo tekmo zmajev ogledal doma. FOTO: Damjan Žibert

Bečirovič, ki v teh dneh na mizo dobiva različne ponudbe, si v prihodnje želi trenirati nekje v tujini, saj v Sloveniji razen Olimpije ni kluba, ki bi mu predstavljal izziv. »Vsak dan se kaj dogaja, dobivam različne ponudbe, trenutno še ni nič resnega, seveda pa me vleče v tujino,« je dejal Bečirovič, ki je lansko leto z domžalskim Heliosom osvojil tako državno prvenstvo kot pokal.

Zmaji morajo na četrtkovi tekmi proti Žalgirisu v Tivoliju zmagati, če želijo obdržati skromne možnosti za uvrstitev med šestnajst najboljših. Bečirovič pa ocenjuje, da bi bila sprememba trenerja lahko tudi pozitiven šok. »Ekipa Žalgirisa je sicer dobra, res pa je, da zmaji igrajo na domačem parketu in se želijo dokazati pred novim trenerjem, tako da je vse mogoče,« je za konec še dodal sedaj že nekdanji Tivolski strateg.

Aleksandar Džikić bo v četrtek zvečer na tekmi proti Žalgirisu pod velikim pritiskom.
Aleksandar Džikić bo v četrtek zvečer na tekmi proti Žalgirisu pod velikim pritiskom. FOTO: Damjan Žibert

Ali bo srbski strokovnjak Aleksander Džikić pozitivno vplival na zmaje, bomo videli že v četrtek zvečer. Časa za ogrevanje na klopi Olimpije sicer ni veliko, že osmi poraz bi namreč lahko zmajem dokončno zaprl vrata med najboljših šestnajst klubov v Evroligi.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.