Šport

Bayern z novim trenerjem

München, 02. 01. 2008 14.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ottmar Hitzfeld, trener Bayerna, trenutno vodilnega moštva elitne nemške nogometne lige, ne bo podaljšal svoje pogodbe.

Ottmar Hitzfeld bo na klopi Bayerna le še do junija.
Ottmar Hitzfeld bo na klopi Bayerna le še do junija. FOTO: Reuters

Ottmar Hitzfeld, trener Bayerna, trenutno vodilnega moštva elitne nemške nogometne lige, ne bo podaljšal svoje pogodbe. Junija bo zapustil bavarsko prestolnico, je za nemške medije dejal direktor Bayerna, Uli Hoeness, in potrdil namige, da je Hitzfeld v resnih stikih s švicarsko zvezo in da bo po evropskem prvenstvu skoraj gotovo prevzel vodenje švicarske reprezentance, v kateri naj bi nasledil Jakoba Kuhna. Hoenessove trditve v zvezi z odhodom potrdil tudi sam trener.

"Že pred tremi tedni sem svojo odločitev sporočil vodstvu kluba. Po koncu sezone bom odšel. Seveda pa si želim, da bom odšel zmagoslavno. Želim zmagati na vseh področjih, na katerem letos igramo," je dejal Hitzfeld, ki je svoji drugi mandat pri nemškem velikanu začel 1. februarja 2007, ko je zamenjal Felixa Magatha.

Med možnimi kandidati je tudi Maco van Basten.
Med možnimi kandidati je tudi Maco van Basten. FOTO: Reuters

V svojem prvem mandatu, ki je trajal od leta 1998 do 2004, je z Bayernom osvojil štiri prvenstvene naslove, en pokal in leta 2001 tudi ligo prvakov.

V Nemčiji so se že začele špekulacije, kdo bo naslednji trener Bavarcev. Omenjajo Nizozemca Marca Van Bastna, selektorja Nizozemske, in Franka Rijkaarda, trenutno trenerja Barcelone, ter nekdanjega igralca Bayerna Jürgena Klinsmanna, "na trgu" pa je tudi Jose Mourinho.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.