Šport

Balderman okreva

Beograd, 29. 12. 2005 12.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vaterpolisti urejajo prevoz v Slovenijo za Baldermana, ki jo je hudo skupil v prometni nesreči v Beogradu.

Kapetan slovenske vaterpolske reprezentance Žiga Balderman, ki jo je hudo skupil v prometni nesreči v Beogradu, je v sredo uspešno prestal operacijo in dobro okreva, je potrdil direktor reprezentance Iztok Kraševec. Slednji je dodal, da se vodstvo zveze že trudi za prevoz, s katerim bi Baldermana še pred novim letom prepeljali v Ljubljano, kjer naj bi nadaljeval zdravljenje.

"Žigo smo obiskali danes in glede na okoliščine se počuti dobro. Zdaj usklajujemo podrobnosti o njegovi vrnitvi domov. Tudi zdravniki so potrdili, da uspešno okreva in verjetno ga bodo že zvečer premestili z intenzivnega na splošni oddelek," je dejal Kraševec in dodal, da sta se Rok Vehovec in Tomaž Mihelčič, ki sta bila prav tako poškodovana v nesreči, dopoldan že pridružila ostalim reprezentantom v hotelu, potem ko sta noč prebila na opazovanju v bolnišnici. Reprezentanca se danes vrača v Slovenijo, v Beogradu pa bosta ostala selektor reprezentance Dejan Jovovič in njegov pomočnik Aleš Komelj, ki bosta usklajevala podrobnosti o Baldermanovem prevozu v domovino.

Vaterpoliste so reševali gasilci

Člani slovenske vaterpolske reprezentance kapetan Žiga Balderman, Tomaž Mihelčič, Rok Vehovec in Sandi Mertelj, so bili v noči na sredo vpleteni v prometno nesrečo v srbski prestolnici. Najhuje jo je skupil kapetan Balderman, ki ima zlom lopatice in poškodbo jeter, zato so ga že v sredo operirali v beograjski bolnišnici. Natančnejše podatke o poškodbah bo VZS sporočila po pregledu športnika pri slovenskih zdravnikih.

Četverica slovenskih vaterpolistov je bila po večernem izletu v mesto s taksijem na poti v hotel, ko je v križišču drugo vozilo prevozilo rdečo luč in brez zaviranja trčilo v taksi s športniki. Nesreča je bila tako huda, da so morali ranjene vaterpoliste iz zverižene pločevine izrezati beograjski gasilci.

SORODNI ČLANKI