Šport

Avstrijci premagali Jeseničane

Salzburg, 01. 12. 2006 21.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti moštva Red Bull Salzburg so v tekmi 26. kroga avstrijske lige Ebel premagali Acroni Jesenice 4:1.

Z zvrhano mero optimizma je jeseniška odprava potovala v Salzburg, glavni razlog zanj pa sta bili dve imenitni predstavi v prejšnjih dveh krogih (zmagi proti Innsbrucku in Grazu) ter povratek Marcela Rodmana na ledeno ploskev po trinajstih krogih. V moštvo se je vrnil tudi oboleli Gregor Polončič, ki je prebolel gripo, tako da je imel jeseniški "head coach" na razpolago dvaindvajset igralcev. Toda večina sanj o skalpu "rdečih bikov", ki na domačem ledu v letošnji sezoni še niso izgubili, se je razblinila že po dobrih sedmih minutah igre, ko so gostitelji povedli s 3:0.

"Če bo šlo brez izključitev na začetku tekme, potem se lahko nadejamo uspeha," so razmišljali navijači Acronija, ko so se zbirali pred salzburško dvorano in pri tem je res ostalo, toda domači so zadevali tudi v igri petih proti petim. S hladnim tušem je gostujoče igralce in njihove navijače polil že po dveh minutah in pol Lind, ki je pred vrati Kotyka spremenil smer ploščici in zadel za 1:0. Marsikaj bi lahko obrnil na glavo Pare, ki je v peti minuti za las ustreli mimo vrat po lepi podaji Razingarja, potem pa se je tehtnica krepko nagnila na stran domačih. Lindgren in Kalt sta namreč zadela v presledku pičlih tridesetih sekund, to pa je pomenilo praktično neulovljivo prednost. Le-te gostom ni uspelo zmanjšati ob prednosti dveh igralcev več, kar je bil znanilec vnovičnega poraza proti moštvu iz Mozartovega mesta.

Nadaljevanje ni postreglo s prav vrhunsko predstavo, kar je bilo tudi razumljivo. Domači so visoko vodili, železarji pa enostavno niso našli svoje prave igre, igrali so premalo odločno in premalo agresivno, na takšen način pa je proti takšnemu moštvu, kakršni so "biki", nemogoče iztržiti ugoden izid. Kljub temu so se gostje v zadnjem delu le predstavili v precej lepši, že po dobrih dveh minutah po lepi akciji drugega napada zadeli in v nadaljevanju nanizali še nekaj lepih priložnosti, a je zelo razpoloženi Reinhard Divis svoje delo opravljal imenitno. Hokejisti Acronija so "peklenski" vikend začeli s porazom, katerega bo potrebno kar se da hitro pozabiti, kajti že v nedeljo jih čaka nova huda preizkušnja, v Beljaku.


* Ledena arena Salzburg
, gledalcev 2.200, sodniki: Ira, Neuwirth, Rambausek (vsi Avstrija).
* Strelci: 1:0 Lind (Koch, Lindgren, 3.), 2:0 Lindner (Pinter, Harand, 7.), 3:0 Kalt (Kasper, Lind, 8.), 4:0 Hager (Marco, Pewal, 27.), 4:1 Pretnar (Razingar, Pare, 43).
* Kazenske minute: Red Bull Salzburg 12, Acroni Jesenice 8.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.