Šport

Angleži častijo C. Ronalda

London, 04. 05. 2007 14.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Reuters/STA
Komentarji
3

Portugalec Cristiano Ronaldo, ki si kruh služi pri Manchester United, je bil razglašen za nogometaša leta v Angliji.

Igralca kluba Manchester United, Portugalca Cristiana Ronalda, so športni novinarji z Otoka razglasili za nogometaša leta v Angliji. Portugalski nogometaš je premagal Didierja Drogbo, ki igra za Chelsea, ter soigralca pri Manchestru Ryana Giggsa in Paula Scholesa.

To je zame velika čast, pravi Ronaldo.
To je zame velika čast, pravi Ronaldo. FOTO: Reuters

Mladi Portugalec je tako v nekaj dneh prejel kar tri prestižne nagrade, saj je bil letos imenovan tudi za najboljšega igralca v angleški nogometni ligi in najboljšega mladega igralca po mnenju nogometašev. „Presrečen sem, ker sem prejel tako pomembno nagrado. To je zame velika čast,“ je povedal 22-letni nogometaš, potem ko je izvedel za priznanje.

Po svetovnem nogometnem prvenstvu najbolj osovraženi nogometaš na Otoku je v sezoni 2006/07 s svojo dobro igro prepričal nogometno angleško javnost in po slabem letu velja za enega najboljših nogometašev. „Nagrada je neverjeten preobrat za igralca, ki so ga lani krivili za rdeči karton Wayna Rooneyja,“ je dejal predsednik društva športnih novinarjev, ki je Ronaldu izkazalo čast, in dodal: „To kaže na to, da v Angliji ne kuhamo zamer in prepoznamo posameznikovo odličnost. Ronaldo si je nagrado zaslužil.

Ronaldo na povratni tekmi Lige prvakov proti Milanu ni dosegel nobenega zadetka, jih je pa zato v angleški prvi nogometni ligi 22.
Ronaldo na povratni tekmi Lige prvakov proti Milanu ni dosegel nobenega zadetka, jih je pa zato v angleški prvi nogometni ligi 22. FOTO: Reuters

Ronaldo je prvi igralec Manchester Uniteda, ki je prejel nagrado po Teddyju Sheringhamu leta 2001, prav tako pa tudi prvi Portugalec, ki je bil deležen te časti. Nogometaš se je Manchestru pridružil leta 2003 za 12.2 milijona funtov, v letošnji sezoni pa je za klub zabil 22 golov.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

GSG-9
06. 05. 2007 11.54
Tupi ste angleži, na SP ste ga sovražili ker vas je v penalih premagal zdaj ga pa kar naenkrat častite.
vbccbcvbc
04. 05. 2007 17.25
Bravo Cristiano!
Denis Mlakar 1
04. 05. 2007 16.10
Vsaka mu čast resnično.Res je dober igralec!