Šport

Američani opravili polovico dela

Portland, 01. 12. 2007 12.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
0

Ameriška teniška reprezentanca v Davisovem pokalu po prvem dnevu z 2:0 prepričljivo vodi proti Rusiji.

Andy Roddick je ZDA prinesel prvo, ...
Andy Roddick je ZDA prinesel prvo, ... FOTO: Reuters

Prestižni finale teniškega Davisovega pokala med ZDA in Rusijo je prvi dan potekal povsem po željah gostiteljev. V Portlandu vodijo z 2:0, za končno zmago pa potrebujejo še eno zmago.

Američani so nazadnje prestižno solatno skledo, kot se zaradi oblike imenuje pokal za zmagovalno moštvo, osvojili pred 12 leti, ko je bil prvi mož moštva Pete Sampras. Tokrat sta na prvih dveh dvobojih delo izvrstno opravila James Blake in Andy Roddick.


Varovanci kapetana Patricka McEnroeja, brata slovitega teniškega genija in velikega nergača Johna, so do vseh potankosti izpolnili zadane načrte v uvodnem dnevu, "taktična odločitev" prvega strokovnega moža ruske izbrane vrste Šamila Tarpiševa, da v posamičnem obračunu ne ponudi priložnosti prvemu igralcu Nikolaju Davidenku, sicer četrtemu igralcu na svetu, pa se je izkazala za zgrešeno.

V prvem dvoboju je Roddick razmeroma brez večjih težav in v manj kot dveh urah ugnal Dimitrija Tursunova. Za drugo ameriško točko je poskrbel Blake, ki je v zadnjem času bil deležen velikih kritik zaradi nazadovanja na 13. mesto lestvice ATP, na koncu pa je po hudem in neizprosnem dvoboju, ki je trajal kar tri ure in pol, premagal Mihaila Južnija.

...James Blake pa drugo zmago v finalu Davisovega pokala.
...James Blake pa drugo zmago v finalu Davisovega pokala. FOTO: Reuters

Temnopolti Američan je bil po dvoboju izjemno zadovoljen, malce zaradi tega, ker je utišal kritike, predvsem pa zaradi dejstva, ker je prispeval drugo ameriško točko. "Moj tekmec je igral odlično. Južnij ima veliko več izkušenj na tej ravni, a najbolj pomembno je, da sem dobil dvoboj in v naš tabor prinesel veliko zadovoljstva. Igrati pred domačim občinstvom je zares velika spodbuda in veliko zadovoljstvo," je po dvoboju dejal 27-letni Blake.

Izidi:
ZDA - RUSIJA 2:0
- prvi dan:
Andy Roddick - Dmitrij Tursunov 6:4, 6:4, 6:2
James Blake - Mihail Južnij 6:3, 7:6 (4), 6:7 (3), 7:6 (3)

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.