Šport

Ali bo 2:1 dovolj?

Maribor, 01. 08. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Maribora Pivovarne Laško so v prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij za nastop v ligi prvakov v Ljudskem vrtu premagali ciprski Apoel iz Nikozije z 2:1 (1:0). Povratna tekma bo na sporedu v sredo, 7. avgusta.

Ljudski vrt, gledalcev 7.000, sodniki: Gilewski, Stempniewski, Sapela (vsi Poljska).

Strelci: 1:0 Čorovič (45.), 2:0 Čorovič (64.), 2:1 Sirakov (90.).

Maribor Pivovarna Laško: Murko, Vugdalič, Duro, Rakovič (od 77. Pekič), Čorovič, Filekovič, Pitamic, Balajič, Djuranovič, Brezič (od 63. Indjič), Cipot.

Apoel Nikozija: Morfis, Sirakov, Okkarides, Uzunides, Khachadryan, Malekkos (od 79. Charalambous), Agathocleous, Georghiou (od 58. Alexandrou), Stasias (od 73. Elia), Daskalakis, Charalambides.

Rumeni kartoni:Djuranovič (19.), Brezič (33.), Rakovič (61.), Filekovič (63.), Duro (90.); Soirakov (6.), Agathocleous (90.).

Maribor Pivovarna Laško
Maribor Pivovarna Laško FOTO: POP TV

Nogometaši Maribora Pivovarne Laško so načrt pred prvim obračunom s Ciprčani izpolnili polovično. Zmaga je seveda pred povratno tekmo še kako dobrodošla, varovanci trenerja Bojana Prašnikarja pa so prejeli zadetek, ki jim je nekoliko zagrenil življenje. Apoel se je izkazal kot zelo dostojen tekmec slovenskim prvakom, Ljudski vrt pa so zagotovo zapustili optimistični.

Mariborčani so prvi polčas proti ciprskim predstavnikom začeli dokaj napadalno. Že v četrti minuti so imeli vijoličasti priložnost za zadetek, ko je Balajič močno streljal, vratar Apoela je bil že premagan, na srečo gostov pa se je na golovi črti znašel bolgarski reprezentat Sirakov in žogo izbil. Nato je sledilo obdobje zanesljive igre domačih, ki so v 20. minuti nekoliko popustili, rumeno-modri pa so postajali nevarneši iz protinapadov. V 27. minuti je Duro iz kota kratko podal do Rakoviča, ta je lepo našel Vugdaliča, slednji pa je bil z glavo za las nenatančen. Stadion je bil prvič na nogah v 45. minuti. Djuranovič je z globinsko žogo našel Rakoviča, ki je preigral dva obrambna igralca in žogo poslal Čoroviču, nova štajerska okrepitev pa je zadela desni spodnji kot.

Tudi drugi polčas so Mariborčani začeli napadalno, kar se jim je obrestovalo v 64. minuti. Komaj je v igro vstopil Indjič, je ta lepo našel Čoroviča, ki je še drugič na tekmi zatresel mrežo nasprotnika. Štajerci so še imeli nekaj zrelih priložnosti, na koncu pa so se veselili celo gosti, ko je Sirakov zadel v gneči v sodnikovem podaljšku, kar pa mu ni uspelo minuto pred tem, ko mu je Murko ubranil enajstmetrovko. Vijoličasti niso mogli verjeti, da so bile zanje usodne prav zadnje sekunde, vseeno pa jim še ostaja upanje na povratno tekmo v Nikoziji, kjer bodo morali zaigrati bolje, še posebej na desni strani obrambe.

SORODNI ČLANKI