Šport

Alfa boljša od Acronija

Jesenice/Salzburg, 10. 03. 2007 17.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V avstrijski hokejski ligi bo poleg Jeseničanov igrala tudi Olimpija. Prvi so sicer v sobotni tekmi DP klonili proti Alfi.

Jeseničani so na domalem ledu izgubili z Alfo
Jeseničani so na domalem ledu izgubili z Alfo FOTO: POP TV

Hokejisti jeseniškega Acronija so v 11. krogu drugega dela državnega prvenstva izgubili z Alfo s 4:7 (1:4, 1:3, 2:0).

Ko so Jeseničani zadeli že po desetih sekundah, je kazalo, da bodo na lahek način opravili z Vevčani, a so se v nadaljevanju hudo opekli. Igrali so namreč precej brezglavo, nepovezano in brezvoljno, kar je izkušena ekipa iz prestolnice s pridom izkoristila in zasluženo zmagala. Mlada jeseniška ekipa se je tako s porazom poslovila od dvorane Podmežakla v letošnji sezoni, zadnjo tekmo pa bo odigrala v sredo v Zalogu.

Dvorana Podmežakla, gledalcev 67, sodniki: Trilar (Kranj), Hribar (Kamnik), A. Lešnjak (Ljubljana).
Strelci: 1:0 Manfreda (Sotlar, 1.), 1:1 Hafner (Svete, Japelj, 3.), 1:2 Krivic (7.), 1:3 Japelj (Hafner, 9.), 1:4 Strašnik (14.), 1:5 Hafner (Japelj, 26.), 1:6 Strašnik (T. Pirjevec, 30.), 1:7 Krivic (Vukčevič, 30.), 2:7 Jakopič (Podpac, Medja, 40.), 3:7 Oblak (49.), 4:7 Tičar (Židan, 59.).
Kazenske minute: Acroni Jesenice 18, Alfa 24.

Olimpija - Jesenice
Olimpija - Jesenice FOTO: POP TV


Olimpijo sprejeli v ligo Ebel

V naslednji sezoni bosta lahko v avstrijski hokejski ligi Ebel nastopala dva slovenska kluba. Poleg Acroni Jesenic, ki se v svoji prvi sezoni borijo za uvrstitev v končnico, tudi ljubljanska Zavarovalnica Maribor Olimpija.

Na današnjem sestanku lige v Salzburgu je osmerica klubov z glasovanjem (6:2 v prid razširitve lige) odločila, da se Ljubljančani lahko pridružijo tekmovanju, zeleno-beli pa morajo v mesecu dni predložiti ustrezna, tudi finančna, zagotovila o sposobnosti za sodelovanje v avstrijskem državnem prvenstvu.

Potem ko so to sezono Jeseničani v državnem prvenstvu večinoma igrali z drugo postavo in tako tradicionalni derbiji z Olimpijo niso imeli pravega čara, se v naslednji, ko bosta obe ekipi najverjetneje igrali v ligi Ebel, obetajo pravi hokejski užitki.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jurkjurk@msn.com
11. 03. 2007 01.39
No toj pa lpo slisat da bojo krote tut u EBEL-u